Και θα φέρει βελτιώσεις στη χρήση μνήμης RAM, επεξεργαστή και κατανάλωση μπαταρίας

Στη δοκιμή μιας νέας λειτουργίας απόδοσης για τον Edge έχει προχωρήσει η Microsoft, η οποία είναι διαθέσιμη στην Canary έκδοση του browser, με όσους θέλουν να μπορούν να την ενεργοποιήσουν χειροκίνητα. Όπως ανέφερε η Microsoft, η λειτουργία απόδοσης βελτιώνει την ταχύτητα, ανταπόκριση, μνήμη RAM, χρήση επεξεργαστή και κατανάλωση μπαταρίας, σημειώνοντας πως η εμπειρία μπορεί να διαφέρει από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος και τις συνήθειες του κάθε χρήστη.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πως η λειτουργία απόδοσης αλλάζει τον Edge, αλλά ξέρουμε πως επηρεάζει τη λειτουργία αδράνειας καρτελών. Αν ενεργοποιήσετε την λειτουργία απόδοσης, το χρονικό όριο αδράνειας κλειδώνει αυτόματα στα 5 λεπτά. Η λειτουργία αδράνειας διατέθηκε στις αρχές του έτους, επιτρέποντας τον browser να ελευθερώνει πόρους του συστήματος όταν ο χρήστης έχει ανενεργές καρτέλες ανοιχτές, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις μνήμης και επεξεργαστή.

edge.png.6e53168ce2f9f794ed589e8a816f37fe.png

Η λειτουργία απόδοσης φαίνεται πως προορίζεται στους χρήστες laptop, καθώς οι browsers έχουν μεγάλη επίπτωση στη διάρκεια της μπαταρίας. Η Google επίσης εργάζεται στη βελτίωση απόδοσης του Chrome, όπως και στην κατανάλωση της μπαταρίας. Συγκεκριμένα με την ενημέρωση Νοεμβρίου, είδαμε πως έγινε μεγάλη βελτίωση στη χρήση επεξεργαστή και τέλος, νωρίτερα μέσα στο έτος, είδαμε βελτιώσεις σε χρήση μνήμης RAM και κάρτας γραφικών.

  • Like 4