Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από τις 16 Ιανουαρίου, για ακόμη μία φορά, οι gamers θα μπορούν να προμηθευτούν την κονσόλα Xbox One -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- με τιμή $349.

Η μειωμένη κατά $50 τιμή αποτελεί επέκταση της πολιτικής που είχε ακολουθήσει η εταιρεία κατά την περίοδο των διακοπών, και που αποδείχτηκε ότι ήταν σωστή αν κρίνουμε από τις αυξημένες πωλήσεις. Η Microsoft επίσης, μέσω του Phil Spencer έκανε γνωστό ότι η ομάδα του Xbox συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του gaming στα Windows 10.

 

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Η ομάδα του Xbox συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να επεκτείνει και να βελτιώσει την εμπειρία σε μυριάδες συσκευές - συμπεριλαμβανομένων και των οικιακών gaming υπολοιστών, που σύντομα θα τροφοδοτούνται από τα Windows 10. Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το PC gaming να ανθίσει και είμαστε ενθουσιασμένοι που βοηθάμε στην διαμόρφωση του μέλλοντος των Windows".

 

Ο Phil Spencer αναμένεται να αποκαλύψει πολλά περισσότερα για το μέλλον του gaming στα Windows 10 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Microsoft, στις 21 Ιανουαρίου στο Redmond, και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά. Να αναφέρουμε ότι μαζί με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έρχεται και το DirectX 12 API, το οποίο θα βοηθήσει τους προγραμματιστές και τις εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών να εκμεταλλευτούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα το hardware, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν υψηλότερη απόδοση ακόμα και από ενσωματωμένες σε επεξεργαστές λύσεις.

 

Το Xbox One έκλεισε την χρονιά πολύ δυνατά από άποψη πωλήσεων και η Microsoft και η ομάδα του Xbox βλέπουν το 2015 με αισιοδοξία. Μερικά στατιστικά στοιχεία είναι τα παρακάτω:

  • Το Xbox 360 έγινε η πλέον επιτυχημένη κονσόλα 7ης γενιάς όλων των εποχών επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
  • Το 2014, οι χρήστες συνδέθηκαν σχεδόν για οκτώ δισεκατομμύρια ώρες σε εφαρμογές των Xbox 360 και Xbox One, αύξηση 50% σε σχέση με το 2013.
  • Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο το Xbox One σημείωσε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, και οι πωλήσεις σε εβδομαδιαίο επίπεδο ξεπέρασαν αυτές του Xbox 360 κατά 50% την ίδια περίοδο κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής του.
  • Το Xbox One πούλησε περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη κονσόλα της γενιάς του στις ΗΠΑ. Από τις 24 Νοεμβρίου έως στις 3 Ιανουαρίου, οι φίλοι της κονσόλας ξόδεψαν περισσότερο χρόνο στο Xbox από οποιαδήποτε άλλη φορά, σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της ιστορίας του Xbox.
  • Έως σήμερα, και μόνο στο Halo 5: Guardians Multiplayer Beta έχουν παιχτεί 28 εκατομμύρια παιχνίδια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα για το Xbox One το Forza Motorsport 6 ενώ το 2015 έρχονται αποκλειστικοί και άλλοι σπουδαίοι τίτλοι όπως οι Rise of the Tomb Raider, Evolve, Screamride, The Witcher 3: Wild Hunt, Ori, Blind Forest, Battlefield Hardline κ.ά.

 

 

Link.png Site: Major Nelson

Link.png Site: Techradar