Για μια ακόμη χρονιά, το Insomnia θα παρακολουθήσει από κοντά το συνέδριο BUILD το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο συνέδριο της Microsoft για προγραμματιστές και από το οποίο αναμένεται να βγουν σημαντικές ειδήσεις για τα σχέδια της εταιρείας.

Η νέα έκδοση των Windows Phone 8.1 αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των νέων ανακοινώσεων, για την οποία γνωρίζουμε ήδη ότι θα διαθέτει μια πλειάδα νέων χαρακτηριστικών, έχοντας όμως το βλέμμα και στις φθηνότερες συσκευές. Στα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης θα δούμε από κοντά το νέο κέντρο ειδοποιήσεων, τον IE11, τον εικονικό ψηφιακό βοηθό με την ονομασία Cortana, αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον με περισσότερα tiles και δυνατότητα τοποθέτησης εικόνας στο background.

 

Η Microsoft είναι έτοιμη να παρουσιάσει επίσημα και την πρώτη ενημέρωση των Windows 8.1 η οποία θα έχει την ονομασία Update 1, η τελική έκδοση της οποίας είχε διαρρεύσει πρόσφατα. Με τη συγκεκριμένη έκδοση η Microsoft δίνει έμφαση στην καλύτερη χρήση του λειτουργικού συστήματος στο desktop με τη χρήση ποντικιού/πληκτρολογίου αλλά και στην ενσωμάτωση τους σε συσκευές με 16GB αποθηκευτικό χώρο και 1GB RAM.

 

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως αναμένεται να υπάρχει γύρω από τα Windows 9, την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows για την οποία φήμες αναφέρουν ότι θα γίνει μια πρώτη αναφορά και η οποία προορίζεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα των Windows 8.x.

 

Πάντως και με τις νέες εκδόσεις των Windows και Windows Phone, η Microsoft βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την ενοποίηση των λειτουργικών της συστημάτων με τελικό σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών οι οποίες με πολύ λίγες αλλαγές στον κώδικα θα μπορούν να αναπαραχθούν σε μια σειρά από συσκευές Windows όπως υπολογιστές, smartphones, tablets κ.α.

 

Άλλες φήμες αναφέρουν και την παρουσίαση μιας νέας έκδοσης της σουίτας εφαρμογών Office η οποία όμως θα είναι βελτιστοποιημένη για συσκευές με οθόνη αφής και συγκεκριμένα για συστήματα με προεγκατεστημένη την έκδοση των Windows 8.x/RT. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν, η Microsoft προχώρησε στην κυκλοφορία του Office για iPad με έμφαση στη χρήση του Word, Excel, PowerPoint με την οθόνη αφής του δημοφιλούς tablet. Άλλωστε στη συγκεκριμένη παρουσίαση, ο νέος CEO της εταιρείας, Satya Nadella, έδωσε την υπόσχεση για κυκλοφορία της σουίτας και σε άλλες πλατφόρμες, με το συνέδριο BUILD να αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε και την αντίστοιχη έκδοση για την Android πλατφόρμα.

 

IMG_20140401_131428.jpg

 

Σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να μάθουμε και γύρω από το Xbox One, με τη Microsoft να γίνεται πιο συγκεκριμένη στο θέμα ένταξης της παιχνιδοκονσόλας στις διαθέσιμες πλατφόρμες ανάπτυξης εγγενών εφαρμογών οι οποίες θα εμφανίζονται στην τηλεόραση αυτή τη φορά.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου αναμένουμε και την παρουσίαση νέων συσκευών, κυρίως των πρώτων Windows Phone 8.1 smartphone όπως από τη Nokia η οποία έχει προγραμματισμένη για αύριο σχετική εκδήλωση και στην οποία αναμένεται να μάθουμε περισσότερα για τα Nokia Lumia 630 και ίσως για το Lumia 930.

 

Η έναρξη του συνεδρίου είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 2 Απριλίου, με παρουσίαση του Satya Nadella η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στις 8.00μμ. Όλες οι ειδήσεις και οι βιντεοπαρουσιάσεις από το συνέδριο, θα είναι διαθέσιμες στην κεντρική σελίδα του site αλλά και στο ειδικό hub το οποίο έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

 

Link.png Site: Insomnia.gr @ BUILD 2014