Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη επίσημη παρουσίαση στο ελληνικό κοινό της νέας γενιάς προϊόντων της, Windows Server 2008, Visual Studio 2008 και SQL Server 2008. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, είχε ως στόχο την ανάδειξη των καινοτόμων χαρακτηριστικών των νέων προϊόντων της εταιρείας, που αποτελούν ισχυρά εργαλεία για τους επαγγελματίες της Πληροφορικής.

 

Βασικά πλεονεκτήματά τους είναι οι ενισχυμένες δυνατότητές τους ως προς την ασφαλή διαχείριση της πληροφορίας, την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση των δαπανών, την υποστήριξη των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών που εξασφαλίζουν την καλύτερη αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, προς όφελος των στρατηγικών στόχων επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Eric Rudder, Senior Vice President Technical Strategy της Microsoft Corp., ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της στρατηγικής της εταιρείας σε τεχνολογικό επίπεδο και στην εξέλιξη των Microsoft Servers & του .NET Framework. Ο κ. Rudder κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στα πλεονεκτήματα των νέων προϊόντων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θετική ανταπόκριση του κόσμου της Πληροφορικής στις επιδόσεις των νέων εργαλείων.

 

Κατά τη διάρκεια των παράλληλων παρουσιάσεων που ακολούθησαν, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τον καινούργιο IIS7 Web Server, το Virtualization και Security του Windows Server 2008, αλλά και για τα πλεονεκτήματα του SQL Server 2008, ενώ παράλληλα γνώρισε από κοντά μέσα από live demos τις καινούργιες δυνατότητες του Visual Studio 2008 για ανάπτυξη επιχειρηματικών εφαρμογών σε Windows, Web και Office. Εκτός των τεχνικών χαρακτηριστικών των προϊόντων, παρουσιάστηκαν case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου αναδείχτηκαν τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης των νέων προϊόντων από επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Ο Windows Server 2008 ενσωματώνει σημαντικά νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά, καθώς και έναν πλήρως ανασχεδιασμένο πυρήνα, ενώ παράλληλα διαθέτει βελτιωμένα εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας τη μείωση του κόστους υποδομής. Επίσης, ενσωματώνει την τεχνολογία Hyper-V, τεχνολογία virtualization της Microsoft, η οποία συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της υπάρχουσας υποδομής και τη βελτίωση της διαθεσιμότητας του διακομιστή, ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος παρέχουν ένα μοναδικό επίπεδο ασφάλειας για το δίκτυο, τα δεδομένα και την επιχείρηση.

 

Το Visual Studio 2008 προσφέρει τη δυνατότητα στους developers και στις ομάδες ανάπτυξης να δημιουργούν παραγωγικά, με ποιότητα και ταχύτητα συνδεδεμένες εφαρμογές, εμπλουτίζοντας την εμπειρία χρήσης των Windows Vista, του Microsoft Office 2007, των φορητών συσκευών και του Διαδικτύου.

 

O Microsoft SQL Server 2008 αποτελεί μια αξιόπιστη, παραγωγική και ευφυή πλατφόρμα δεδομένων που επιτρέπει τη λειτουργία απαιτητικών και σημαντικών εφαρμογών, τη μείωση του χρόνου και του κόστους ανάπτυξης και διαχείρισης των εφαρμογών, καθώς και την καλύτερη εποπτεία του συνόλου δραστηριοτήτων της επιχείρησης ή οργανισμού, ενδυναμώνοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

 

Source.png Πηγή: Microsoft Hellas

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr