Την υποστήριξη του Git από την πλατφόρμα του Visual Studio και του Team Foundation Server ανακοίνωσε η Microsoft, εκπλήσσοντας ευχάριστα την κοινότητα των προγραμματιστών.

Το Git είναι δωρεάν λογισμικό το οποίο υπόκειται στην άδεια χρήσης GNU και αναπτύχθηκε αρχικά από τον Linus Torvalds πρωτεργάτη του Linux, για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των προγραμματιστών και καλύτερη διαχείριση των εκδόσεων των προγραμμάτων που αναπτύσσουν. Η σημερινή ανακοίνωση πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η Microsoft αγκαλιάζει το ανοιχτό λογισμικό, όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση κρύβει από πίσω του αρκετή δύναμη.

 

Το Team Foundation Service, η πρόταση δηλαδή της ίδιας της Microsoft για τον έλεγχο των εκδόσεων των προγραμμάτων θα υποστηρίζει από σήμερα κιόλας το Git επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αποθηκεύουν σε αυτό τα Git repos τους. Σημειώνεται ότι το Team Foundation Server όμως θα προσφέρει υποστήριξη από την επόμενη έκδοσή του. Οι χρήστες του Visual Studio 2012 θα μπορούν από σήμερα να χρησιμοποιήσουν το πρόσθετο “community technology preview” του Git, ενώ η εταιρεία δε σκοπεύει να προσφέρει υποστήριξη σε εκδόσεις του Visual Studio παλαιότερες από το 2012 Update 2.

 

Η Microsoft δεν πρόκειται να διακόψει την υποστήριξη της δικιάς της πρότασης ελέγχου εκδόσεων των προγραμμάτων, αλλά θα ενσωματώσει το Git με εγγενή τρόπο στο σύστημά της. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία διασφαλίζει ταυτόχρονα το μέλλον των εργαλείων της και τη χρήση τους από τις νέες γενιές προγραμματιστών. Αν και ο Team Foundation Server έχει αρκετούς υποστηρικτές, λίγες είναι οι νέες επιχειρήσεις προγραμματισμού που προτιμούν να στεγάσουν τα έργα τους στους servers της Microsoft. Παρ’ όλα αυτά, προσφέροντας την υποστήριξη του Git η εταιρεία μπορεί να ελπίζει ότι ολοένα και περισσότεροι προγραμματιστές θα χρησιμοποιήσουν το Visual Studio για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/01/30/microsoft-announces-git-support-for-visual-studio-team-foundation-server-and-service/[/url]']techcrunch.com