Πολλές φορές οι περισσότεροι από τους κατόχους smartphones παρατηρούν ότι ορισμένες εφαρμογές χρειάζονται σημαντικά περισσότερο χρόνο για να εκκινήσουν σε αντίθεση με κάποιες άλλες. Τη λύση σε αυτό το θέμα επιχειρεί να δώσει η Microsoft καθώς όπως ανακοίνωσε το ερευνητικό της τμήμα εργάζεται πάνω σε μια τέτοια τεχνολογία.

 

Η προσπάθεια των ερευνητών της Microsoft ονομάζεται FALCON (Fast App Launching with Context) και στηρίζεται κυρίως από τη φιλοσοφία ότι το λειτουργικό σύστημα του smartphone παρατηρεί ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί συχνότερα ο χρήστης ενώ αυτές προ-ενεργοποιούνται χάρις τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όπως αναφέρει η εταιρεία χρησιμοποιούνται χαρακτηριστικά που προέρχονται από εκτενή ανάλυση δεδομένων και ακόμη γίνεται χρήση ενός αλγορίθμου κόστους - οφέλους ο οποίος συνδυάζει μεγάλο ποσοστό προβλέψεων χωρίς να καταναλώνει ιδιαίτερα πολλούς πόρους της συσκευής.

 

Προς το παρόν το FALCON χρησιμοποιείται στο λειτουργικό σύστημα των Windows Phone συσκεών αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία σχετικά με την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας αυτής.

 

microsoft-falcon-predicts-next-app-0.jpg?20120417-114723

 

Link.png Site: neowin.net

Video Video: Microsoft FALCON