Η επερχόμενη αναβάθμιση Windows Phone 8.1 θα καταστήσει από όσο φαίνεται δυνατή τη χρήση ταπετσαρίας στην αρχική οθόνη. H Microsoft ακόμη πειραματίζεται με διάφορες μεθόδους για να υποστηριχθεί η δυνατότητα.

Σύμφωνα πάντως με το TheVerge, η εταιρεία μάλλον κατέληξε σε μία επιλογή που θα επιτρέψει στους χρήστες των Windows Phone 8.1 να “ντύνουν” τα υπάρχοντα Live Tiles στην αρχική οθόνη με μία εικόνα της αρεσκείας τους.

 

Σε ορισμένα screenshots που διέρρευσαν, βλέπουμε ότι τα Live Tiles μπορούν να είναι διαφανή και να “ντύνονται” με κάποια εικόνα που έχει επιλέξει ο χρήστης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, δεν θα είναι ενεργοποιημένο εξ’ ορισμού. Επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε εφαρμογή θα επιτρέπει την εφαρμογή “skin” στο tile της, οπότε είναι πιθανό ορισμένες όπως το Office, τα Παιχνίδια ή η Μουσική+βίντεο να μην επιτρέπουν αυτόματα αυτή τη δυνατότητα.

 

Η προσέγγιση της Microsoft μοιάζει πολύ με αυτή εφαρμογών τρίτων, όπως είναι η Skinery. Η εταιρεία ωστόσο θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα γνωστά χρώματα για τα Live Tiles στην αρχική οθόνη.

 

Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό που μαθαίνουμε από το WPCentral αυτή τη φορά, είναι ότι έρχονται περισσότερα Live Tiles (με έξι μικρά tiles σε κάθε οριζόντια γραμμή) στις αρχικές οθόνες των smartphones με οθόνη 4.5 ιντσών (όπως είναι τα Nokia Lumia 920 ή 925). Το χαρακτηριστικό θα ονομάζεται "Show More Tiles" και θα βρίσκεται στο μενού "Settings".

 

Link.png Site: ']TheVerge

Link.png Site: http://www.wpcentral.com/windows-phone-81-custom-images-live-tiles']WPCentral