To Foursquare επιβεβαίωσε σήμερα πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πρόσφατα και ήθελαν τη Microsoft να επενδύει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην εν λόγω δημοφιλή υπηρεσία.

Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής οι δύο εταιρείες θα υπογράψουν ένα πολυετές συμβόλαιο, με τη Microsoft να καταβάλει 15 εκατομμύρια δολάρια έτσι ώστε μεταξύ των άλλων συμφωνηθέντων (που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα) να χρησιμοποιήσει την πλούσια βάση δεδομένων του Foursquare στο Bing & τα Windows.

 

Aξίζει εδώ να αναφέρουμε για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν ότι το Foursquare έχει πάνω από 45 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες ενώ συλλέγει δεδομένα για περισσότερα από 60 εκατομμύρια εστιατόρια, καφέ, καταστήματα και πολλές άλλες τοποθεσίες.

 

Τέλος, η εν λόγω επένδυση της Microsoft αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επενδυτικής κίνησης που είχε ξεκινήσει από την εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο με την τοποθέτηση (και πάλι στο Foursquare) κεφαλαίων ύψους 35 εκατομμυρίων δολλαρίων.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/microsoft-invests-15-million-in-foursquare-will-use-its-database-in-windows-and-bing[/url]']Neowin