Η προστασία των διαδικτυακών μας λογαριασμών είναι πολύ σημαντική κάτι που όλο και περισσότερος κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν νέα χαρακτηριστικά προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα hacking.

Η Microsoft σήμερα παρουσιάζει νέους τρόπους προστασία του λογαριασμού που διαθέτει ο χρήστης για τις υπηρεσίες της εταιρείας όπως το Outlook, Skydrive, Skype αλλά και την εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα Windows 8.x.

 

Ένα από αυτά είναι μια νέα σελίδα στο προφίλ του χρήστη η οποία εμφανίζει την τελευταία δραστηριότητα στο λογαριασμό του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου τις επιτυχημένες και αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης αλλά και την αλλαγή πληροφοριών ασφάλειας. Σε κάθε τέτοια αναφορά, η Microsoft εμφανίζει παράλληλα τον τύπο της συσκευής η οποία χρησιμοποιήθηκε, το browser αλλά και την τοποθεσία από όπου προήλθε το αίτημα.

 

4722.Activity_51621894.jpg

 

Η δεύτερη δυνατότητα προστασίας ενός Microsoft λογαριασμού είναι η υποστήριξη «κωδικών ανακτήσεων» η οποία έρχεται ως πρόσθετη στη δυνατότητα 2 βημάτων που είχε παρουσιάσει η εταιρεία πριν μερικούς μήνες. Με τη δημιουργία ενός ασφαλή κωδικού ανάκτησης, ο χρήστης μπορεί να έχει ξανά πρόσβαση στο λογαριασμό του ακόμα και αν χάσει οποιαδήποτε στοιχείο σύνδεσης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μάλιστα αφορά και όσους δεν έχουν ρυθμίσει τη διαδικασία 2 βημάτων που όπως αναφέρει η Microsoft η υιοθέτηση της από τα 700 εκατομμύρια χρήστες είναι εντυπωσιακή, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερα στοιχεία.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/microsoft/2013/12/09/microsoft-beefs-account-security-recent-activity-recovery-codes-better-notification-controls/#[/url]!pp6iS']TheNextWeb