H Microsoft ανακοίνωσε ότι το νέο λειτουργικό της σύστημα, Windows Home Server, είναι διαθέσιμο σε όσους κατασκευαστές ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν οικιακούς διακομιστές, στους οποίους οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν συλλογές πολυμέσων. Παραμένει πάντως ασαφές αν το νέο προϊόν θα βρει ανταπόκριση στην αγορά. Το Windows Home Server, που βασίζεται στον κώδικα του Windows Server 2003, δεν θα πωλείται στην αγορά ως αυτόνομο προϊόν, αλλά θα διατίθεται προεγκατεστημένο σε συστήματα που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

 

Όπως αναφέρει το CNet.com, το ενδιαφέρον των αναλυτών στρέφεται κυρίως στον οικιακό διακομιστή MediaSmart της Hewlett-Packard, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί σε μερικές εβδομάδες, όχι όμως σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων. Πάντως τo Amazon.com έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες και η λίστα είναι ήδη μεγάλη. Αντίστοιχοι υπολογιστές αναμένονται φέτος στην Ευρώπη από τις Medion και Fujitsu Siemens, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει οικιακός διακομιστής και από την Iomega.

 

Οι οικιακοί διακομιστές επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν σε ένα κεντρικό σημείο όλα τα τραγούδια, τις φωτογραφίες και τις ταινίες τους και να τα χρησιμοποιούν από οποιονδήποτε υπολογιστή του σπιτιού. Μπορούν επιπλέον να συγκλεντρώνουν στον διακομιστή αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων τους και να ελέγχουν την πρόσβαση άλλων υπολογιστών στο Διαδίκτυο.

 

Το συστήματα που τρέχουν το Windows Home Server είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν για εβδομάδες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και δεν χρειάζονται καν πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τα σχέδιο για την ανάπτυξη του Windows Home Server είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και η πρώτη δοκιμαστική έκδοση (beta) παρουσιάστηκε τον Ιούλιο.

 

Source.png Πηγή: In.gr