Με δήλωση της, στην ιστοσελίδα Thurrott, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διακόψει την παραγωγή του προσιτού, Atom-based, Microsoft Surface 3 μοντέλου, η διαθεσιμότητα του οποίου θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Το εν λόγω Microsoft Surface 3 τροφοδοτείται από έναν τετραπύρηνο Intel Atom x7-Z8700 επεξεργαστή (2MB Cache, στα 1.6GHz και με την τεχνολογία Intel Burst έως τα 2.4GHz), διαθέτει οθόνη 10.8” ClearType Full HD Plus Display (1920 x 1280 pixels), 64GB επεκτάσιμου εσωτερικού αποθ. χώρου και 2GB μνήμης RAM, κάμερες με αισθητήρες των 8ΜΡ/3.5ΜΡ αντίστοιχα και πληθώρα διεπαφών.

 

Μπορεί να είναι φτηνότερο μοντέλο της οικογένειας Surface - αυτή τη στιγμή - αλλά παράλληλα είναι και το ακριβότερο Windows tablet με Intel επεξεργαστή ($499 ή €540), πόσο μάλλον Atom-based, από τη στιγμή που η αμερικανική κατασκευάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την παραγωγή των συγκεκριμένων τσιπ.

 

Αυτό σημαίνει ότι ο διάδοχος του θα πρέπει να κυκλοφορήσει είτε με επεξεργαστές της σειράς Core M είτε της σειράς Celeron/Pentium, οι οποίοι θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των ακόμα λιγότερο ενεργοβόρων Apollo Lake (14nm). Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή, η οποία θέλει τη Microsoft να καταργεί εντελώς τα οικονομικά αυτά μοντέλα, αφήνοντας στα ράφια των καταστημάτων τα ισχυρότερα και σαφώς πιο ακριβά Surface Pro.

 

Link.png Site: Thurrott