Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την αλλαγή λειτουργίας της blogging πλατφόρμας Windows Live Spaces και την συνεργασία της με την υπηρεσία WordPress η οποία είναι από τις πιο δημοφιλείς blogging πλατφόρμες με 26 εκατομμύρια χρήστες.

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου TechCrunch Disrupt όπου οι δύο εταιρείες έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες για την συνεργασία τους και το κατά πόσο επηρεάζει τους υπάρχοντες χρήστες του Live Spaces. Από σήμερα πιο συγκεκριμένα, ξεκινά η μετάβαση όλων των blogs της υπηρεσίας της Microsoft στο WordPress μέσω μιας εύκολης αυτοματοποιημένης διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης blog. Η μεταφορά είναι πλήρης χωρίς να χάνεται οποιαδήποτε πληροφορία ενώ ο επισκέπτης του blog θα ανακατευθύνεται αυτόματα στη νέα διεύθυνση.

 

Η διαδικασία μεταφοράς όλων των blogs θα διαρκέσει 6 μήνες ενώ μετά από αυτό το συγκεκριμένο διάστημα, η μεταφορά θα γίνει ολοκληρωθεί αυτόματα για όσους δεν πρόλαβαν να την ολοκληρώσουν. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν παράλληλα και ένα νέο χαρακτηριστικό που δίνει τη δυνατότητα «ένωσης» ενός WordPress blog με το Windows Live Messenger. Μόλις ο χρήστης προχωρήσει στην ανάρτηση μηνύματος στο blog του, ο Messenger θα στείλει ειδοποιήσεις στα feeds των φίλων του.

 

Link.png Site: TechCrunch