Η Microsoft προσθέτει ένα νέο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο στην υπηρεσία Microsoft 365, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τους υφιστάμενους συνδρομητές του OneDrive και τους χρήστες που θέλουν περισσότερες δυνατότητες στο Outlook, αλλά δεν χρειάζονται τις πλήρεις desktop εκδόσεις του Word, του Excel ή του PowerPoint.

Το The Verge αναφέρει ότι το Microsoft 365 Basic θα κοστίζει 1,99 δολάρια το μήνα ή 19,99 δολάρια το χρόνο και περιλαμβάνει 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive καθώς και την αφαίρεση των διαφημίσεων από τη web έκδοση του Outlook και τους mobile clients της γνωστής εφαρμογής. Την ίδια ώρα θα προσφέρει "προηγμένη ασφάλεια" για τους χρήστες του Outlook με τη μορφή σάρωσης κακόβουλου λογισμικού για συνδέσμους και συνημμένα αρχεία αλλά και πρόσθετες επιλογές κρυπτογράφησης.

Το κύριο μειονέκτημα του προγράμματος Basic σε σχέση με τα άλλα συνδρομητικά πακέτα του Microsoft 365 είναι ότι δεν θα έχετε πρόσβαση στις πλήρεις εκδόσεις desktop των εφαρμογών που ήταν προηγουμένως γνωστές ως Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook. Θα εξακολουθείτε βέβαια να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις πιο περιορισμένες σε δυνατότητες online εκδόσεις, αλλά αυτές είναι επίσης διαθέσιμες σε οποιονδήποτε διαθέτει έναν απλό λογαριασμό Microsoft. Για να αποκτήσετε τις εφαρμογές αυτές, ο χρήστης θα πρέπει να αναβαθμίσει τη συνδρομή του στο Microsoft 365 Personal (6,99 δολάρια το μήνα, 69,99 δολάρια το χρόνο) ή Microsoft 365 Family (9,99 δολάρια το μήνα, 99,99 δολάρια το χρόνο), καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει επίσης πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο OneDrive και άλλα προνόμια.

Το Microsoft 365 Basic θα λανσαριστεί στις 30 Ιανουαρίου. Όλοι οι συνδρομητές της υφιστάμενης βαθμίδας OneDrive των 100 GB των 1,99 δολαρίων ανά μήνα θα αναβαθμιστούν αυτόματα στο Microsoft 365 Basic την ίδια μέρα.

  • Like 3
  • Thanks 2