Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα την «είσοδο» της στην εποχή metaverse με το Microsoft Teams. Η Microsoft θα ενσωματώσει απευθείας στο Microsoft Teams το Mesh, μία πλατφόρμα συνεργασίας για εικονικές εμπειρίες, η οποία συνδυάζει το έργο της εταιρείας στη μικτή πραγματικότητα και το Hololens με τις βιντεοκλήσεις και τις τηλεδιασκέψεις με την προσθήκη 3D animated avatars.

Τώρα, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, έκανε γνωστό -μιλώντας στο Bloomberg TV- ότι η εταιρεία είναι απολύτως επικεντρωμένη στο gaming για το metaverse με το Xbox.

«Οπωσδήποτε να περιμένετε ότι θα κάνουμε πράγματα στο gaming» λέει ο Satya Nadella. «Αν πάρετε το Halo, ως παιχνίδι, αποτελεί metaverse. Το Minecraft είναι ένα metaverse, και το ίδιο και το Flight Sim. Σήμερα, από μία άποψη είναι δισδιάστατα (2D), και το ερώτημα είναι μπορούμε να τα μεταφέρουμε σε ένα πλήρως τρισδιάστατο (3D) χώρο, και σκοπεύουμε να το κάνουμε».

Περιμένουμε χρόνια να δούμε τα σχέδια της Microsoft για το Minecraft ώστε να το μετατρέψει σε ένα metaverse για headsets εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη των δυνατοτήτων του Minecraft με την επαυξημένη πραγματικότητα όταν πρωτοπαρουσίασε την συσκευή Hololens εντυπωσιάζοντας όσους δοκίμασαν την σχετική εμπειρία. Είχαμε την εντύπωση ότι η εταιρεία εργαζόταν στην ανάπτυξη μίας ειδικής έκδοσης του Minecraft για το Hololens πριν από έξι χρόνια, ωστόσο το μόνο που είδαμε είναι το Minecraft Earth, ένα mobile παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας.

Η μετατροπή των Minecraft, Halo και Flight Sim σε ολοκληρωμένους τρισδιάστατους κόσμους είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, ειδικά αν επιτρέπουν στους παίκτες να εξερευνήσουν όλα αυτά τα περιβάλλοντα με τα VR ή AR headsets τους. Το Microsoft Flight Simulator ήδη προσφέρει μία τέτοια εμπειρία, επιτρέποντας στους παίκτες να πιλοτάρουν αεροπλάνα σε ένα multiplayer περιβάλλον που μιμείται πραγματικές τοποθεσίες και περιβαντολογικές συνθήκες. Επιπλέον, τόσο το Flight Sim όσο και το Minecraft έχουν υποστήριξη VR.

Ο Satya Nadella δεν δεσμεύτηκε για το πότε ακριβώς θα δούμε την Microsoft να εισέρχεται σε ένα 3D metaverse για το gaming. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρείας ήταν αφιερωμένες σε τρισδιάστατα avatar και κοινόχρηστους εικονικούς χώρους με το Xbox μάλιστα να έχει τα δικά του τρισδιάστατα avatars εδώ και χρόνια. Το ερώτημα είναι πως η Microsoft θα προσαρμόσει το κοινωνικό δίκτυο AltspaceVR και τα παιχνίδια της στην εποχή metaverse στο Xbox και αν η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει ακουστικά VR ή AR  για τις κονσόλες Xbox.

  • Like 3