Η μετοχή του γίγαντα του λογισμικού και του υπολογιστικού-αποθηκευτικού νέφους σημειώνει ράλι τους τελευταίους μήνες κυρίως χάρη στις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Παράλληλα, υπάρχουν ανησυχίες για τον αριθμό των πωλήσεων του νέου iPhone της Apple, με αποτέλεσμα οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες να ανταλλάσσουν μεταξύ τους τη πρώτη θέση σε χρηματιστηριακή αξία κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στο χρηματιστήριο Nasdaq.

Η μετοχή της Apple δείχνει να έχει πτωτικές τάσεις τον τελευταίο μήνα λόγω των ανησυχιών για τις πωλήσεις του iPhone στην Κίνα, αλλά και γενικότερα για τις πωλήσεις του iPhone 15 παγκοσμίως. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει τη μετοχή της Apple τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα μόνο το 2024 να έχουν «εξανεμιστεί» περίπου $162 δισεκατομμύρια από την κεφαλαιοποίηση της Apple.

Η Microsoft έχει επωφεληθεί για περισσότερους από έξι μήνες από το «hype» που υπάρχει γενικότερα στον κλάδο της πληροφορικής γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε αξιοσημείωτη άνοδο μετά την ανακοίνωση της -υψηλής- τιμής συνδρομής για το Microsoft 365 Copilot (που είναι $30 μηνιαίως για τους πελάτες Microsoft 365 E3, E5, Business Standard και Business Premium) που αποτελεί το μέλλον της σουίτας εφαρμογών γραφείου της εταιρείας. Έκτοτε, δεν έχει περάσει σχεδόν καμία εβδομάδα χωρίς να δούμε τη Microsoft να ανακοινώνει νέα χαρακτηριστικά AI ή αλλαγές στο λογισμικό και στις υπηρεσίες της.

Οι Microsoft και Apple ανταλλάσσουν θέσεις για την πολυτιμότερη εταιρεία εδώ και χρόνια. Η Microsoft ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία προσωρινά την Apple το 2021, το 2020 και το 2018 προτού η Apple ανακτήσει και πάλι τη θέση της στην κορυφή. Η Google κατάφερε να ξεπεράσει προσωρινά σε χρηματιστηριακή αξία την Apple το 2016.

  • Like 6