Με την Microsoft να βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών για αντικανονικές τακτικές συναγωνισμού

Για ακόμη μια φορά η Microsoft βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το Slack κατέθεσε καταγγελία για την ενσωμάτωση του Microsoft Teams στο Office. Συγκεκριμένα, η Slack Technologies ισχυρίζεται πως η ενσωμάτωση του Teams στο Office είναι μια παράνομη κίνηση που μειώνει τις δυνατότητες προϊόντων που προσπαθούν να συναγωνιστούν το Teams.

Το Slack είναι μία από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες του Teams, όπως είναι και τα Zoom και Facebook. Ως απάντηση στην καταγγελία, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε επαφή με τις προαναφερθέντες εταιρείες ώστε να μάθουν ακριβώς πόσοι από τους πελάτες τους έκαναν τη μετάβαση για το Teams ή Office, πόσα χρήματα κόστισαν αυτές οι απώλειες και το γενικό αντίκτυπο που είχε η κίνηση αυτή της Microsoft.

Δεν είναι μυστικό πως η Microsoft θέλει να παρουσιάσει το Teams σε όλο και περισσότερο κοινό, καθώς είναι συχνό φαινόμενο να ανακοινώνει τους αριθμούς χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, ενώ αποτελεί κύριο μέρος των Windows 11 στην Chat εφαρμογή της. Όμως οι ανταγωνιστές έχουν αντίθετη άποψη με την κίνηση αυτή, ισχυρίζοντας πως το Teams έχει γίνει ένα με τα νέα PC και ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν δίκαιη αντιμετώπιση.

Ένα από τα σημεία που τονίζει το Slack είναι πως το Teams έρχεται προεγκατεστημένο, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και ότι η Microsoft δεν δημοσίευσε σημαντικές πληροφορίες, ώστε και οι ανταγωνιστές να μπορούν να συνεργαστούν με τα Office και Teams.

Ακόμη δε γνωρίζουμε την απόφαση που θα πάρουν οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές. Κι όπως όλα δείχνουν, οι απαντήσεις και οι συνέπειες των εμπλεκόμενων μελών θα καθυστερήσουν αρκετά.