Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα μια νέα έκδοση του Microsoft Teams, η οποία έχει δημιουργηθεί από την αρχή για να βελτιώσει σημαντικά τη χρήση των πόρων του συστήματος σε υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές.

Πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Microsoft αναφέρουν στο The Verge ότι ο γίγαντας του λογισμικού άρχισε πρόσφατα να δοκιμάζει τη νέα client έκδοση του Teams ευρέως εντός της εταιρείας, με στόχο να κυκλοφορήσει μια preview έκδοση για κάθε ενδιαφερόμενο τον Μάρτιο.

Γνωστή ως Microsoft Teams 2.0 ή 2.1 εσωτερικά, η Microsoft εργάζεται πάνω στην ανανεωμένη έκδοση του Teams εδώ και χρόνια. Η εφαρμογή αναμένεται να χρησιμοποιεί 50% λιγότερη μνήμη, να επιβαρύνει λιγότερο τον επεξεργαστή και ως αποτέλεσμα να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στους φορητούς υπολογιστές.

Ενώ η Microsoft κυκλοφόρησε μέρος αυτής της πρώιμης αλλαγής στην ενσωματωμένη “μίνι” έκδοση του Teams στα Windows 11, οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο Teams χρησιμοποιούσαν την παλιότερη client έκδοση της εφαρμογής λόγω του όγκου εργασίας που απαιτούνταν από τη Microsoft για την αναδημιουργία του Teams. Ο κύριος λόγος για τα οφέλη στην ταχύτητα και την αυτονομία της νέας έκδοσης είναι η απόφαση της Microsoft να στηριχθεί στην τεχνολογία Edge Webview2 της ίδιας, αφήνοντας πίσω της το Electron framework. Η Microsoft έχει επίσης μετακινηθεί στο React, μια βιβλιοθήκη Javascript, που θα προσφέρει περαιτέρω βελτιώσεις στο UI του Teams τους επόμενους μήνες.

Σε ένα νήμα του Twitter που περιγράφει λεπτομερώς τις αρχικές βελτιώσεις του Microsoft Teams για τα Windows 11 το 2021, ο πρώην επικεφαλής της μηχανικής του Teams, Rish Tandon, δήλωσε ότι η νέα αρχιτεκτονική της Microsoft θα είναι το κλειδί για τις μελλοντικές βελτιώσεις της εφαρμογής. «Αυτή η αρχιτεκτονική θα μας βοηθήσει να προσθέσουμε υποστήριξη για πολλαπλούς λογαριασμούς, εργασιακά σενάρια κ.α», δήλωσε ο Tandon. «Θα είναι ένα ταξίδι, αλλά με τα Windows 11 έχουμε κάνει τα βασικά πρώτα βήματα».

Οι βελτιώσεις θα πρέπει να σημαίνουν ότι το Teams θα ανοίγει πολύ πιο γρήγορα με πολύ καλύτερη απόκριση κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης ή όταν απαντάτε σε μηνύματα. Η νέα εφαρμογή έρχεται για να αντιμετωπίσει πολλές από τις επικρίσεις και τα παράπονα σχετικά με την απόδοση του Teams, ιδίως σε παλαιότερους φορητούς υπολογιστές.

Η Microsoft σχεδιάζει επί του παρόντος να κυκλοφορήσει μια προεπισκόπηση της νέας εφαρμογής στους χρήστες του Teams στα τέλη Μαρτίου, η οποία θα περιλαμβάνει μια ρύθμιση για επιστροφή στην τρέχουσα έκδοση για όσους το επιθυμούν.

  • Like 5