Πιο εύκολη τη ζωή σε όσους επιθυμούν τη μετάβαση από το Gmail στο Outlook.com, κάνει από σήμερα η Microsoft με την κυκλοφορία μιας νέας υπηρεσίας ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Η νέα υπηρεσία της Microsoft κάνει χρήση της υποστήριξης IMAP που προστέθηκε στο Outlook.com τον περασμένο Σεπτέμβριο και αντιγράφει όλα τα email που έχει ο χρήστης στο Gmail του λογαριασμό συμπεριλαμβανομένου τις ετικέτες με τη δομή τους. Επιπλέον είναι δυνατή η αντιγραφή όχι μόνο των email αλλά και των επαφών ενώ ήδη οι κάτοχοι λογαριασμού στο Outlook.com μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία Google Talk.

 

AccountAuthorization_Large.png

 

Η όλη διαδικασία γίνεται απευθείας μεταξύ των server και η οποία εκτελείται στο παρασκήνιο, με τα πρόσφατα email να εισάγονται στη νέα υπηρεσία κατά προτεραιότητα. Αν και η Microsoft προσέφερε και παλαιότερα ένα τρόπο εισαγωγής των Gmail μηνυμάτων στο Outlook.com ο οποίος στηρίζονταν στο POP3, αυτός ήταν πολύπλοκος ενώ στοιχεία όπως η κατάσταση ανάγνωσης και οι ετικέτες, δε πέρναγαν κατά τη μετάβαση.

 

Link.png Site: http://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2013/12/11/outlook-com-makes-it-even-easier-to-switch-from-gmail.aspx[/url]']Outlook Blog