Η Microsoft εξαγόρασε μία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και φυσικής γλώσσας, για να την βοηθήσει με την Cortana και άλλα bots στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους στην φυσική συζήτηση.

Με τη εξαγορά της Semantic Machines και την τεχνολογία της, η Microsoft ευελπιστεί να βελτιώσει τις δυνατότητες της Cortana –αλλά και άλλων bots- ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία κανονική συζήτηση με κάποιον άνθρωπο.

Η τεχνολογία της Semantic Machines “χρησιμοποιεί την δύναμη της μηχανικής εκμάθησης για να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανακαλύπτουν, να αποκτούν πρόσβαση και να αλληλοεπιδρούν με δεδομένα και υπηρεσίες με ένα περισσότερο φυσικό τρόπο και με σημαντικά λιγότερο έργο και προσπάθεια” έγραψε ο CTO του τμήματος Microsoft AI & Research της Microsoft, David Ku.

Η εταιρεία με έδρα στο Redmond, στην Washington ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός νέου “κέντρου συνομιλιακής τεχνητής νοημοσύνης” στο Berkeley με στόχο να ενισχύσει την “ τεχνολογία φυσικής γλώσσας” της και να “πάει το συνομιλιακό computing σε ένα εντελώς νέο επίπεδο”. 

Η Microsoft επισήμανε ότι την ώρα που οι Siri, Cortana, Google Assistant και Alexa μπορούν να εκτελούν εντολές, δεν μπορούν να συνεχίσουν μία συνομιλία με τρόπο που να έχει οποιοδήποτε νόημα (με εξαίρεση τη συζήτηση Duplex της Google που είδαμε πρόσφατα). Η εταιρεία Semantic Machines παρόλα αυτά έχει αναπτύξει μία τεχνολογία που μπορεί να κατανοήσει ολόκληρες συζητήσεις, και όχι μόνο εντολές για να κάνει αυτό ή το άλλο. “Για μία πλούσια και αποτελεσματική επικοινωνία, οι ευφυείς βοηθοί είναι απαραίτητο να είναι σε θέση να κάνουν έναν φυσιολογικό διάλογο αντί απλώς να ανταποκρίνονται σε εντολές” είπε ο David Ku.

Η εταιρεία Semantic Machines, θα πρέπει να είναι σε θέση να βοηθήσει τη Microsoft με όλα τα παραπάνω μέσω του πρωτογενούς προϊόντος της, της Μηχανής Συνομιλίας. Χρησιμοποιεί την μηχανική εκμάθηση για να κατανοήσει τη "σημασιολογική πρόθεση" μιας συνομιλίας για να καταγράψει το πλαίσιο και τους στόχους των τελικών χρηστών και να διαμορφώσει μια φυσική συζήτηση. Βασίζεται σε ένα αυτο-ενημερωτικό πλαίσιο που το βοηθάει να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Όλα αυτά συμβαδίζουν με το cloud-based framework της Microsoft “Cognitive Services” που ανακοινώθηκε το 2016. Βοηθάει τους προγραμματιστές και developers με την αναγνώριση ομιλίας, την κατανόηση της φυσικής γλώσσας και τους βοηθούς του AI. Η Microsoft δήλωσε ότι έχει 1 εκατομμύριο προγραμματιστές στην πλατφόρμα και άλλους 300.000 στην επιχειρησιακής κλάσης υπηρεσία της, Azure Bot Service. 

Engadget

  • Like 1