Το Mobile World Congress πλησιάζει, και ήδη καταφθάνουν οι πρώτες προσκλήσεις σε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και μια μη αναμενόμενη, αυτή της Microsoft.

Έτσι μετά από αρκετό καιρό, η Microsoft θα διοργανώσει συνέντευξη τύπου μεγάλης κλίμακας, αφού σ' αυτή θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella αλλά και ο Alex Kipman. Η συμμετοχή του Kipman φανερώνει και τον κύριο λόγο για την παρουσίαση αυτή που δεν είναι άλλος από τα αποκαλυπτήρια του Hololens 2, της νέας γενιάς του mixed reality συστήματος της Microsoft. Ο Kipman και η υπόλοιπη ομάδα που έχει δημιουργήσει στη Microsoft εντυπωσίασαν πριν 4 χρόνια παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας με δυνατότητες αυτόνομου PC, με έμφαση περισσότερο στις παραγωγικές εφαρμογές και σχεδόν καθόλου εμπλοκή με τα βιντεοπαιχνίδια. 

image.png.3caed48e13d0310f9083bbec38c70283.png

Τα τελευταία χρόνια η Microsoft αναπτύσσει το διάδοχο του Hololens το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα στηρίζεται στο Snapdragon 850 SoC της Qualcomm, ενώ θα είναι αρκετά πιο ελαφρύ. Όμως μια από τις σπουδαιότερες βελτιώσεις του Hololens 2 αναμένεται να είναι η βελτίωση του «field of view», του περιορισμένου οπτικού πεδίου δηλαδή το οποίο αποτέλεσε το σημαντικότερο πρόβλημα της πρώτης γενιάς για πολλούς, μεταξύ των οποίων και εμείς

Η παρουσίαση της Microsoft έχει προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου, 6.00μμ ώρα Ελλάδος και κατά πάσα πιθανότητα θα μεταδοθεί ζωντανά.

  • Like 1