Η Microsoft θα ενισχύσει την ασφάλεια στο OneDrive προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο προστασίας για τα πολυτιμότερα αρχεία σας.

Η εταιρεία θα προσθέσει ένα ακόμα επίπεδο προστασίας με την ονομασία OneDrive Personal Vault που απαιτεί μία ακόμα μέθοδο ταυτοποίησης για να παράσχει πρόσβαση στα αρχεία που προστατεύονται, όπως ένα PIN, δακτυλικό αποτύπωμα, σάρωση προσώπου, κωδικό ταυτοποίησης δύο παραγόντων ή την επιβεβαίωση κάποιου κωδικού από την εφαρμογή Microsoft Authenticator.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το πρόσθετο μέτρο ασφάλειας μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους κρατούν ψηφιακά αντίγραφα των ταυτοτήτων τους, των εισιτηρίων τους, της ασφάλειας ή διάφορων εγγράφων που σχετίζονται με την οικία ή το αυτοκίνητο κ.ά. Ο χρήστης του OneDrive μπορεί να σαρώσει απευθείας οποιαδήποτε έγγραφα επιθυμεί απευθείας στο Personal Vault μέσω του app του OneDrive, παρακάμπτοντας ενδεχομένως λιγότερο ασφαλή μέρη του κινητού του, όπως το «camera roll». Μπορείτε επίσης με το app να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο που θα αποθηκευτούν απευθείας στο Personal Vault.

onedrive1.jpg.f9cf27c0f5fb43f7d335e39d6d5ad689.jpg

Αν χρησιμοποιείτε κάποιον desktop ή φορητό υπολογιστή με Windows 10, η Microsoft θα συγχρονίσει το Personal Vault με ένα κρυπτογραφημένο μέσω BitLocker τμήμα του σκληρού δίσκου. Μετά επίσης από μία χρονική περίοδο αδράνειας –τρία λεπτά στο κινητό και είκοσι σε τοπικό σκληρό δίσκο ή στον ιστό- το OneDrive θα τερματίζει την πρόσβαση και θα κλειδώνει το Personal Vault και θα ζητήσει πάλι διαπιστευτήρια για να παραχωρήσει πρόσβαση στα αρχεία. Στην περίπτωση επίσης που προσεγγίσετε τα αρχεία σας στο OneDrive remotely μέσω κάποιου browser σε ένα άλλο PC, τότε ο browser δεν θα είναι σε θέση να «σώσει» τα αρχεία του Personal Vault στην cache του.

Με τις συνδρομές του Office 365 δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των αρχείων που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο Personal Vault (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύνολο του αποθηκευτικού χώρου για τον οποίο πληρώνετε) ωστόσο αν χρησιμοποιείτε δωρεάν την υπηρεσία της Microsoft ή την βασική συνδρομή στο OneDrive τότε υπάρχει περιορισμός για τον αριθμό των αρχείων.

onedrive2.jpg.1d4a111903754c034db9b25307f11bf5.jpg

Με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, η Microsoft διαφοροποιείται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες cloud storage των αντιπάλων της στον χώρο. Τα Google Drive, Apple iCloud και Dropbox δεν προσφέρουν συγκεκριμένους φακέλους που να προσφέρουν πρόσθετα επίπεδα ασφάλειας όπως το OneDrive. Η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει το Personal Vault σε όλους όσους χρησιμοποιούν το OneDrive μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αρχικά το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Ν. Ζηλανδία. Η εταιρεία επίσης αναμένεται να διπλασιάσει τον αποθηκευτικό χώρο στην βασική συνδρομή του OneDrive ($1,99  τον μήνα) από τα 50GB στα 100GB χωρίς πρόσθετη χρέωση ενώ οι συνδρομητές του Office 365 θα μπορούν να προσθέτουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο 1TB που προσφέρεται σήμερα. Έτσι, ανά 200GB επιπλέον θα χρεώνονται $1,99 τον μήνα ενώ για 1TB επιπλέον χωρητικότητα θα πληρώνουν $9,99 τον μήνα.

onedrive3.png.248648e60e462adf4c21d2f64bbb3be0.png

Engadget

  • Like 1