Μία ενημέρωση που αρκετοί περίμεναν για να κάνουν ευκολότερη και γρηγορότερη την εργασιακή τους καθημερινότητα.

Η συνεργασία με άλλα άτομα εκτός του οργανισμού που ανήκει ο χρήστης στο Teams θα είναι σύντομα δυνατή χάρη σε μια νέα ενημέρωση που φέρνει η Microsoft.

Οι ομάδες εργασίας συχνά επεκτείνονται και με άτομα πέρα από τον οργανισμό ή επιχείρηση που ανήκει ο χρήστης, συμπεριλαμβανομένων πελατών, προμηθευτών και άλλων συνεργατών. Ωστόσο, μέχρι τώρα, οι χρήστες έπρεπε να βασίζονται σε ένα διαφορετικό λογισμικό ή ακόμη κι άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον προσωπικό τους λογαριασμό για να συνεργαστούν με αυτούς τους εξωτερικούς συνεργάτες.

Αυτό όχι μόνο απαιτεί από τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν πολλαπλές εφαρμογές, κάτι που είναι χρονοβόρο και μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητά τους, αλλά δημιουργεί επίσης κινδύνους για την ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις εταιρείες τους.

Για αυτόν τον λόγο, η Microsoft εργάζεται αυτή τη στιγμή σε δύο ενημερώσεις που αξιοποιούν το Microsoft Teams Connect και τις δυνατότητες ασφαλούς πρόσβασης του Azure Active Directory (Azure AD) για να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ διάφορων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Η πρώτη ενημέρωση περιλαμβάνει κοινόχρηστα κανάλια που επιτρέπουν σε άτομα και ομάδες από πολλούς οργανισμούς να συνεργάζονται στο Microsoft Teams. Όταν αυτή η δυνατότητα γίνει διαθέσιμη σε preview έκδοση στις αρχές του επόμενου έτους, τα κοινόχρηστα κανάλια θα εμφανίζονται στο ίδιο σημείο που εμφανίζονται κι οι άλλες ομάδες και κανάλια.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να προγραμματίζουν μια σύσκεψη στο κοινόχρηστο κανάλι, να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές της Microsoft όπως το Office και να μοιράζονται κάθε κανάλι με έως και 50 ομάδες και όσους οργανισμούς χρειάζονται. Εν τω μεταξύ, οι διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιούν ρυθμίσεις πρόσβασης στο Azure AD για να διαμορφώσουν λεπτομερείς και διαφοροποιημένες σχέσεις εμπιστοσύνης για τους εξωτερικούς συνεργάτες και τρίτους οργανισμούς.

Η Microsoft εργάζεται επίσης και για μια άλλη ενημέρωση που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες του Teams να συνομιλούν με άλλους εκτός του δικτύου τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν προσωπικούς λογαριασμούς στο Teams. Θα μπορούν να προσκαλούν οποιονδήποτε χρήστη του Teams σε συνομιλία χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση e-mail ή έναν αριθμό τηλεφώνου, ενώ αυτός θα παραμένει εντός των πολιτικών ασφάλειας και συμμόρφωσης του οργανισμού τους.

Η συνεργασία μεταξύ οργανισμών είναι η ενημέρωση του Teams που περίμεναν πολλοί χρήστες καθώς θα επιτρέψει στο εργαλείο συνεργασίας και το λογισμικό τηλεδιάσκεψης της Microsoft να γίνει μία ενιαία πλατφόρμα για όλες τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, εντός και εκτός οργανισμού.

  • Like 2