Οι υπηρεσίες cloud storage και κοινής χρήσης αρχείων είναι σίγουρα πολλές, αλλά το Apple iCloud, το Dropbox, το Google Drive και το Microsoft OneDrive παραμένουν οι λύσεις που επιλέγουν οι περισσότεροι χρήστες.

Ενώ αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν παρόμοιες βασικές λειτουργίες, διαφέρουν ελαφρώς όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και την προσέγγιση. Πρόσφατα, η Microsoft εισήγαγε δυνατότητες offline στο OneDrive, ένα χαρακτηριστικό που το Google Drive παρέχει εδώ και αρκετό καιρό.

Η Microsoft ανακοίνωσε την προσθήκη λειτουργίας offine στο OneDrive στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους μέσω του προγράμματος περιήγησης που προτιμούν, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Η λειτουργία επεκτείνεται επί του παρόντος στους χρήστες του OneDrive για εργασία και για σχολεία σε όλο τον κόσμο.

onedrive_inside.jpg.f7a427ddb834c5bf6e29f4e4dadbea46.jpg

Για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία εκτός σύνδεσης, οι χρήστες πρέπει πρώτα να επισημάνουν συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους ως διαθέσιμα για πρόσβαση εκτός σύνδεσης. Μόλις οριστούν, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτά τα αρχεία ακόμη και όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν πλέον να απελευθερώσουν τοπικό αποθηκευτικό χώρο, καθιστώντας τα τοπικά αρχεία και τους φακέλους τους online απευθείας μέσω του OneDrive for the web. Προηγουμένως, οι ενέργειες αυτές μπορούσαν να εκτελεστούν μόνο μέσω του File Explorer σε υπολογιστές με Windows ή του Finder σε Mac, όμως τώρα είναι δυνατή η εκτέλεσή τους απευθείας από το web interface του OneDrive.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η offline λειτουργία του OneDrive επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν και να αλληλεπιδρούν με διάφορους τρόπους προβολής των αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των προβολών Home, My files, Shared, Favorites, People και Meeting. Συγκεκριμένα οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν φακέλους, ονόματα αρχείων και metadata, καθώς και να μετονομάζουν, να ταξινομούν, να μετακινούν και να αντιγράφουν αρχεία στην προβολή “Τα αρχεία μου”. Αναμενόμενα, οι όποιες αλλαγές πραγματοποιούνται, θα συγχρονιστούν με το OneDrive μόνο όταν αποκατασταθεί η σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το Google Drive προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα εδώ και αρκετά χρόνια, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν την επιλογή "make file available offline" για να έχουν πρόσβαση σε αρχεία χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο στο μέλλον. Αν και αυτή η λειτουργία απαιτεί κάποιο σχεδιασμό από πλευράς χρήστη, διευκολύνει την απρόσκοπτη εργασία σε ένα υβριδικό online-offline περιβάλλον.
 

  • Like 1
  • Haha 2