Το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει, και μαζί του έρχεται η ώρα για αρκετές τεχνολογικές εκδηλώσεις.

Η Microsoft έχει ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων για μια "ειδική εκδήλωση" στη Νέα Υόρκη στις 21 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για το τι θα αποκαλύψει.

Είναι πάντως πιθανό ότι αυτή η εκδήλωση θα είναι η μεγάλη φθινοπωρινή παρουσίαση νέου hardware της Microsoft, όπου η εταιρεία παρουσιάζει συνήθως τις τελευταίες συσκευές Surface και άλλα προϊόντα της. Αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό θα σήμαινε ότι η Microsoft επιστρέφει στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης την οποία διοργάνωνε μέχρι πρότινος στα τέλη Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση την περσινή χρονιά όπου η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο. Στην ίδια εκδήλωση είναι πιθανό ότι η Microsoft να αναφερθεί στις διάφορες πρωτοβουλίες της για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και να ανακοινώσει νέα χαρακτηριστικά για τα Windows 11.

Συνολικά, η φθινοπωρινή περίοδος υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική περίοδος για τους λάτρεις της τεχνολογίας, με πολλά νέα προϊόντα και ανακοινώσεις που αναμένονται από μεγάλες εταιρείες. 

Η Apple αποκαλύπτει συνήθως τα τελευταία της iPhone στις αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την ημερομηνία. Η Google δεν έχει ανακοινώσει επίσης ημερομηνία για την εκδήλωσή της, αλλά αναμένεται να παρουσιάσει τις νέες συσκευές Pixel τους επόμενους μήνες. Η Amazon έχει προγραμματίσει εκδήλωση με ανακοινώσεις νέου hardware για τις 20 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από την εκδήλωση της Microsoft. Επιπλέον, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Meta Quest 3 θα αποκαλυφθούν στο Meta Connect στις 27 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας, η IFA, ανοίγει τις πύλες της την 1η Σεπτεμβρίου, με αρκετές εταιρείες του χώρου να ετοιμάζουν ήδη σχετικές ανακοινώσεις.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες καινοτομίες και εξελίξεις θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες.

  • Like 3