Η επίσημη εφαρμογή Copilot για iOS και iPadOS είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store εντελώς δωρεάν.

Οι κάτοχοι των συσκευών της Apple δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ από τους αντίστοιχους της πλατφόρμας του Android που έλαβαν την εφαρμογή ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τη Microsoft μόλις μερικές ημέρες νωρίτερα.

Ο AI βοηθός ή "ο καθημερινός σας σύντροφος τεχνητής νοημοσύνης" όπως προτιμά να δηλώνει το τμήμα πωλήσεων της Microsoft, σας επιτρέπει να ρωτάτε σχεδόν τα πάντα, να συντάσσετε e-mails, να συνθέτετε ιστορίες ή σενάρια, να συνοψίζετε σύνθετα κείμενα και πολλά άλλα.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του Copilot είναι ίσως το γεγονός ότι στηρίζεται στο γλωσσικό μοντέλο GPT-4 του OpenAI, δίνοντάς σας ουσιαστικά δωρεάν πρόσβαση στο πιο ισχυρό μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM) που συνήθως κρύβεται πίσω από το paywall του ChatGPT.

Η εφαρμογή iOS χρησιμεύει επίσης ως γεννήτρια εικόνων δημιουργώντας έργα τέχνης AI απευθείας στην κινητή σας συσκευή. Για τους σκοπούς αυτούς, η εφαρμογή Copilot χρησιμοποιεί το DALL-E 3 της OpenAI. "Συνδυάζοντας τη δύναμη του GPT-4 με τις ευφάνταστες δυνατότητες του DALL-E 3, το Copilot όχι μόνο βελτιώνει τη ροή εργασίας του σχεδιασμού σας, αλλά μπορεί επίσης να φέρει τη δημιουργικότητά σας σε νέα εμπνευσμένα ύψη", υποστηρίζει η Microsoft.

image.png.7e637d7feff3ac76f25359977bea43c1.png

Αν δεν προτιμάτε την εμπειρία για smartphones ή tablets, μπορείτε πάντα να εκτελέσετε την αυτόνομη διαδικτυακή υπηρεσία Copilot σε έναν επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, είτε μέσω του Edge browser είτε απευθείας από το copilot.microsoft.com.

Γενικά, η εταιρεία του Redmond δίνει πολύ μεγάλη έμφση στην ευρύτερη διαθεσιμότητα του Copilot, με περισσότερες περιπτώσεις χρήσης σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Microsoft πρόσθεσε το Copilot στα Dev Tools στον Edge για να βοηθήσει τους προγραμματιστές στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Επέκτεινε ακόμα τις δυνατότητές του στο πλαίσιο του roadmap του Microsoft 365, κυκλοφόρησε μια αυτόνομη εφαρμογή Android και έκανε διαθέσιμο σε όλους το Copilot στο GitHub, μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών.

Το Copilot αποτελεί αναμφίβολα κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία, καθώς οι εκπρόσωποί της συνέκριναν επανειλημμένα τη σημασία του με το κουμπί Start στα Windows, ονομάζοντάς το "το σημείο εισόδου στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης από τον υπολογιστή σας ".