Η Microsoft λάνσαρε αθόρυβα μια ανεξάρτητη εφαρμογή για android smartphones, δίνοντας πρόσβαση στο βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη βοηθό παραγωγικότητας Copilot.

Διαθέσιμη πλέον για download από το Google Play Store, η νέα εφαρμογή προσφέρει πρόσβαση στις δυνατότητες συνομιλίας του Copilot, παρέχοντας τη δυνατότητα για δημιουργία εικόνων μέσω της ενσωμάτωσης του DALL-E, καθώς και σύνταξη κειμένου για email και έγγραφα. Όλα τα παραπάνω, γίνονται απευθείας μέσα από τη νέα εφαρμογή, χωρίς να απαιτείται η εφαρμογή αναζήτησης Bing.

Η κυκλοφορία έρχεται ένα μήνα μετά τη μετονομασία του "Bing Chat" σε "Copilot", το οποίο είχε αρχικά παρουσιαστεί νωρίτερα φέτος στα αποτελέσματα αναζήτησης Bing ως ένα περιβάλλον που ήταν σχεδόν ίδιο με το το ChatGPT. 

CleanShot2023-12-26at18_55.38@2x.png.1c22dd0d4eb2dd986a9cc17b3b285ca3.png

Η εφαρμογή Android έχει στόχο αυτό ακριβώς, να λειτουργήσει δηλαδή σαν ένα front-end για συνομιλίες με τον Copilot. Το περιβάλλον επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με φυσική γλώσσα  καθώς και να ζητούν από τον Copilot να δημιουργήσει κείμενο, κώδικα, εικόνες και άλλα. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης δωρεάν πρόσβαση στο τελευταίο μοντέλο GPT-4 της OpenAI, κάτι για το οποίο το ChatGPT απαιτεί πληρωμή.

Με την κυκλοφορία της ανεξάρτησης Copilot εφαρμογής, η Microsoft φαίνεται να προωθεί το Copilot ως ξεχωριστό βοηθό ΤΝ από την αναζήτηση Bing, σε συνέχεια της μετονομασίας του Bing Chat Enterprise σε Copilot. Μολονότι δεν υπάρχει ακόμα εφαρμογή για iOS, η κυκλοφορία της αναμένεται σύντομα ως το επόμενο λογικό βήμα επέκτασης του Copilot σε περισσότερες πλατφόρμες.

  • Like 5