Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν προσέφυγε το Slack, θεωρώντας ότι οι κινήσεις της Microsoft είναι παράνομες και αντιανταγωνιστικές.

Microsoft και Slack ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το δεύτερο υπέβαλλε επίσημη καταγγελία αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς. Η αιτιολογία που δόθηκε για την εν λόγω κίνηση, είναι πως η Microsoft περιλαμβάνει πλέον το Teams στο Office 365, περιορίζοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανταγωνιστικών προγραμμάτων -όπως το Slack.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Slack αναφέρει:

Η καταγγελία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις παράνομες και αντιανταγωνιστικές πρακτικές της Microsoft η οποία εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στην αγορά, εξοντώνει τον ανταγωνισμό, παραβαίνοντας τη σχετική με τον ανταγωνισμό νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. […] H Microsoft διαθέτει παρανόμως το Teams με τη σουίτα παραγωγικότητας Office που κυριαρχεί στην αγορά, υποχρεώνοντας εκατομμύρια χρήστες να την εγκαταστήσουν, εμποδίζοντας την απεγκατάστασή της και αποκρύπτοντας το πραγματικό κόστος στους εταιρικούς της πελάτες.

Θυμίζουμε ότι το Slack είχε… καλωσορίσει τη Microsoft λίγο πριν το λανσάρισμα του Teams προσφέροντας “φιλικές συμβουλές” μέσω ανοιχτής επιστολής που μάλιστα είχε δημοσιευτεί ως ολοσέλιδη καταχώρηση στους New York Times.