Λίγο μετά την κυκλοφορία του Office για το iPad, η Microsoft έδωσε σήμερα στο συνέδριο Build 2014 μια πρώτη αλλά αρκετά περιορισμένη εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από την αντίστοιχη έκδοση για τα Windows 8 tablets αλλά και οποιοδήποτε σύστημα με Windows το οποίο διαθέτει οθόνη αφής.

Όπως και στο iPad, όλες οι εφαρμογές θα διακρίνονται για το ribbon στο οποίο βρίσκονται μια σειρά από λειτουργίες όπως τις γνωρίζουμε ήδη από την κλασσική έκδοση της σουίτας. Στην παρουσίαση, η Microsoft επικεντρώθηκε μόνο στο PowerPoint το οποίο όπως και οι υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας, δε θα έχει κανένα πρόβλημα στο να ανοίξει έγγραφα που έχουν δημιουργηθεί με τη desktop έκδοση.

 

Συνολικά το Office για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.x θα μπορεί να ανοίξει όλα τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με τη σουίτα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στη μορφοποίηση των εγγράφων.

 

powepointtouch.jpg

 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Οffice για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.x δεν ανακοινώθηκε, με το στέλεχος της Microsoft να αναφέρει όμως ότι η ανάπτυξη είναι σε προχωρημένο στάδιο κάτι που αφήνει ελπίδες για κυκλοφορία του μέσα στο έτος.