Το Office για το iOS και το Android αποτελεί ένα λογισμικό το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ούτε καν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του. Εντούτοις όμως, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα, θα καθυστερήσει περαιτέρω η παρουσίασή του, τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο του 2014.

Έντονα ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς στο προσκήνιο ως προς το περιεχόμενό του και το πώς αυτό θα κοστολογηθεί. Δεδομένης της τάσης εκ μέρους της Microsoft που υπάρχει τελευταία, να κατευθύνει δηλαδή τους χρήστες σε συγκεκριμένα μοντέλα συνδρομής όπως με το Office 365, το πιθανότερο είναι να αποτελέσει και η έκδοση για το iOS μέρος αυτής της πολιτικής.

 

Η Microsoft όμως εντούτοις δεν επιθυμεί να παραχωρήσει στην Apple 30% έκπτωση που δίνεται στις περιπτώσεις των επί πληρωμή εφαρμογών στο App Store. Κάτι τέτοιο δικαιολογεί και την καθυστέρηση της διάθεσης ενός update για την εφαρμογή του Skydrive η οποία τελικά κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες χωρίς να γίνει γνωστό αν οι δύο εταιρείες έφτασαν σε συγκεκριμένη συμφωνία.

 

To Office για Android δεν τυγχάνει τέτοιων προβλημάτων, εντούτοις όμως αντιμετωπίζει και αυτό τα εμπόδιά του. Πολλοί προγραμματιστές υποστήριξαν ότι οι χρήστες Android φέρουν λιγότερα έσοδα από τους αντίστοιχους του iOS καθώς επιθυμούν να χρησιμοποιούν περισσότερo δωρεάν εφαρμογές παρά τις επι πληρωμή.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι η πιθανή διάθεση του λογισμικού μετατίθεται για άλλους 18 μήνες αργότερα ενώ αντίστοιχες λύσεις στην αγορά υπάρχουν και από την Apple αλλά και από άλλους κατασκευαστές.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/apple/2013/04/leaked-roadmap-reveals-office-for-ios-delayed-until-2014/[/url]']arstechnica.com