Το Chemistry ή Chem4Word, το πρόσθετο της Microsoft που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να επεξεργάζονται χημικούς τύπους και δομές μέσα από το Word έγινε open source. Έτσι, οι χρήστες μπορούν όχι μόνο να εξακολουθήσουν να το κατεβάζουν ελεύθερα, αλλά και να το τροποποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

 

 

 

chemforword-hero-270x180-2.jpg

Το εργαλείο είχε κυκλοφορήσει σε μορφή beta τον περασμένο Μάρτιο και από τότε είχε πάνω από 250.000 λήψεις. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε από τη συνεργασία της Microsoft Research με τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Στη συνέχεια δόθηκε στο ίδρυμα Outercurve, που το έθεσε στη διάθεση της κοινότητας του ανοιχτού λογισμικού.

 

Στέλεχος του ιδρύματος δήλωσε πως προσδοκά να δει τους επιστήμονες να συμμετέχουν στην βελτίωση του πρόσθετου, ενώ ήδη φαίνεται πως στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνονται η προσθήκη 3D λειτουργικοτήτων, η δυνατότητα rendering σε διανυσματικά (vector) γραφικά και βελτιώσεις στην απόδοση.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το Chemistry add-in για να το δοκιμάσετε, έχοντας υπόψη ότι λειτουργεί μόνο σε Microsoft Office 2007 και 2010.

 

 

Link.png Site: Cnet news