Το Outlook διατίθεται πλέον δωρεάν στο App Store της Apple και οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζονται πλέον συνδρομή Microsoft 365 ή άδεια χρήσης του Office για να το χρησιμοποιήσουν.

Πρόκειται για μια κίνηση-έκπληξη που συμπίπτει με την προσπάθεια της Microsoft να επεκτείνει τη χρήση του κορυφαίου προγράμματος email των Windows, και σε άλλες πλατφόρμες.

Το Outlook για Mac περιλαμβάνει υποστήριξη για λογαριασμούς Outlook.com, Gmail, iCloud, Yahoo και κάθε παρόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει υποστήριξη IMAP. Η Microsoft επανασχεδίασε την εφαρμογή για Mac το 2020, με ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη που είναι βελτιστοποιημένο για τις τελευταίες σχεδιαστικές αλλαγές που φέρνει το macOS της Apple.

Outlook for Mac will soon support menu bar peek.

Το Outlook για Mac είναι επίσης βελτιστοποιημένο για τα M1 και M2 τσιπ και διαθέτει ένα macOS widget για καταχωρήσεις ημερολογίου και εγγενή υποστήριξη του κέντρου ειδοποιήσεων. Το Outlook για Mac υποστηρίζει ακόμα το handoff με το iOS, ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνεχίσει την εργασία του από εκεί που τις άφησε μεταξύ συσκευών iOS και Mac.

Η Microsoft θα προσθέσει επίσης σύντομα μια επιλογή peek στο menu bar για να βλέπετε γρήγορα τις καταχωρήσεις ημερολογίου μέσα στην κύρια εφαρμογή Outlook for Mac. Η κορυφαία εταιρεία λογισμικού σχεδιάζει επίσης να υποστηρίξει την εμπειρία Focus της Apple με νέα προφίλ του Outlook που έρχονται σύντομα.

Η κίνηση της Microsoft να καταστήσει το Outlook για Mac δωρεάν έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται στη μέση της ανανέωσης της εφαρμογής Outlook στα Windows. Η Microsoft δοκιμάζει εδώ και (σχεδόν) ένα χρόνο μια νέα έκδοση του Outlook που βασίζεται στο web, με σχέδια να συνδυάσει την εφαρμογή Windows Mail και το Outlook for Windows σε ένα ενιαίο email client.. Η νέα εφαρμογή "One Outlook" είναι ουσιαστικά το Outlook.com ως Progressive Web App (PWA). Όπως και το Outlook για Mac, έτσι και το νέο client θα παρέχεται δωρεάν όπως συμβαίνει με το Windows Mail, ενώ θα υποστηρίζει διάφορους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Support for Apple’s Focus experience is coming soon.

Η Microsoft φαίνεται να ετοιμάζεται να ανανεώσει με παρόμοιο τρόπο και την εφαρμογή του Outlook για Mac. «Υπάρχουν περισσότερα να κάνουμε και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που είμαστε ενθουσιασμένοι να φέρουμε στην εμπειρία του Outlook για Mac», αναφέρει ο Jeremy Perdue της Microsoft. «Δημιουργούμε το Outlook για Mac από την αρχή για να είναι ταχύτερο, πιο αξιόπιστο και να αποτελέσει ένα Outlook για όλους».

 

  • Like 1