Τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα Windows RT και την δωρεάν ενσωμάτωση του Office 2013 που θα περιέχουν, δίνει σήμερα η Microsoft με αναλυτικό της μήνυμα στο blog του νέου Office.

Τα Windows RT είναι μια ειδική έκδοση των Windows 8 που προορίζεται κυρίως για tablets με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει μεν το desktop -παράλληλα με το νέο γραφικό περιβάλλον των WIndows-, αλλά σ'αυτό δε γίνεται να τρέξουν οι κλασσικές desktop εφαρμογές όπως ισχύει σε συστήματα με επεξεργαστή x86.

 

Έτσι αρχικά με την κυκλοφορία των πρώτων Windows RT συστημάτων από τις 26 Οκτωβρίου, η Microsoft θα περιλαμβάνει μια δοκιμαστική έκδοση του Office 2013 Home & Student η οποία είναι βελτιστοποιημένη για χρήση με την αφή. Μόλις η εταιρεία ολοκληρώσει την ανάπτυξη του νέου Office κάτι που αναμένεται να γίνει έως τον Ιανουάριο του 2013, τότε θα διατεθεί σε όλους τους κατόχους tablet με ARM επεξεργαστή μέσω του Windows Update. Οι εφαρμογές του Office 2013 για WIndows RT συστήματα είναι το Outlook, Word, Excel, PowerPoint και OneNote.

 

Η διαφορά με το «κανονικό» Office 2013 των x86 υπολογιστών είναι η απώλεια σημαντικών χαρακτηριστικών τα οποία η Microsoft αφαίρεσε. Σε αυτά περιλαμβάνεται η μη υποστήριξη Macro, μη υποστήριξη add-in καθώς και δυνατότητα ανοίγματος παλαιών τύπου αρχείων. Στο ίδιο blog μήνυμα της, η Microsoft αναλύει τη δουλειά που έκανε στο Office 2013 για να προσφέρει στους κατόχους των Windows RT tablets την καλύτερη αυτονομία, βελτιώνοντας αρκετά σημεία της σουίτας.

 

Link.png Site: Office Next Blog