Το συνέδριο Ignite επέλεξε η Microsoft για να ανακοινώσει την τελευταία έκδοση του Office, η οποία έρχεται πολύ σύντομα στα Windows και το macOS. 

Το Office 2019 φέρνει αρκετές αλλαγές στις δημοφιλείς εφαρμογές του Word, Excel, PowerPoint,  Project, Visio, Access, Publisher και Outlook, περιλαμβάνοντας όλες τις προσθήκες που έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια μέσω της υπηρεσίας Office 365. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας, θα λάβουν όπως πάντα δωρεάν την τελευταία έκδοση αλλά και όλες τις μελλοντικές αναβαθμίσεις που θα κυκλοφορήσει η Microsoft για όλο το διάστημα που είναι σε ισχύ η συνδρομή. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν μεμονωμένα τη σουίτα, θα έχουν τη δυνατότητα αυτή τις επόμενες εβδομάδες, με το τελικό κόστος να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο νέο Office είναι τα εφέ Morph και Zoom στο PowerPoint που επιτρέπουν τη δημιουργία «κινηματογραφικών παρουσιάσεων», νέα εργαλεία ανάλυσης στο Excel καθώς και νέες φόρμουλες στο PowerPivot. Επιπλέον θα πρέπει να περιμένουμε βελτιωμένη λειτουργία με ψηφιακά stylus. 

Στο Word 2019 και το Outlook 2019, η Microsoft προσθέτει το Focus mode για να μην αποσπάται η προσοχή του χρήστη, αλλά και το Focused Inbox το οποίο επισημάνει τα πιο σημαντικά email. 

VentureBeat

  • Like 1