Η πολιτική της Microsoft για παρουσία των υπηρεσιών και των εφαρμογών της στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες δεν περιορίζεται μόνο στο iOS και το Android αλλά και σε desktop λειτουργικά συστήματα που μπορεί να θεωρηθούν «αντίπαλοι» των Windows 10.

Έχοντας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της παρουσία στο macOS, η Microsoft φέρνει τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών γραφείου, το Office, και σε υπολογιστές που τρέχουν το Chrome OS, το λειτουργικό σύστημα της Google. Μέσω του Play Store η Microsoft πλέον διαθέτει τις γνωστές εφαρμογές Word, Excel, Outlook και PowerPoint, με τον χρήστη να χρειάζεται να διαθέτει συνδρομή στην cloud υπηρεσία Office 365 προκειμένου να μπορεί να επεξεργαστεί κάποιο έγγραφο.

 

Πάντως η παρουσία του Office σε Chrome OS υπολογιστές δε γίνεται πρώτη φορά αφού είχε προηγηθεί παρόμοια κίνηση της Microsoft για ελάχιστα συστήματα στις αρχές του χρόνου, με τους περισσότερους να μην έχουν δυνατότητα να το κατεβάσουν για λόγους ασυμβατότητας. Πλέον το Office είναι διαθέσιμο για όλα τα Chromebooks και αναμένεται να αποτελέσει μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στους κατόχους παρόμοιων συστημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον εκπαιδευτικό χώρο.

 

Link.png Site: Engadget