Οι σπουδαίες ανακοινώσεις από τη Microsoft συνεχίζονται, και έτσι μετά τη περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, το σταδιακό τερματισμό των προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούσαν στη σειρά Nokia X, μαθαίνουμε ότι έπεσε... τσεκούρι και σε Series 40 και Asha.

Στην επιστολή του προς στο προσωπικό της Microsoft, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia και νυν Εκτελεστικός Διευθυντής της Microsoft, Stephen Elop γνωστοποίησε ότι τα επιχειρησιακά τμήματα Smart Devices και Mobile Phones θα "ενοποιηθούν σε ένα" επιχειρησιακό τμήμα, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για όλες τις προσπάθειες της εταιρείας στο τομέα των κινητών τηλεφώνων. Υπεύθυνος του νέου τμήματος θα είναι η Jo Harlow, που μετακινήθηκε στη Microsoft από τη Nokia, μετά την εξαγορά του τμήματος φορητών συσκευών και υπηρεσιών από τη πρώτη.

 

Σε ξεχωριστό, εσωτερικό email, η Harlow αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες εξάλειψης όχι μόνο της σειράς Nokia X, αλλά και των Asha και Series 40. "Με σαφή εστιάση στα Windows Phones" γράφει στο email της "όλες οι υπηρεσίες σχετικές με κινητά τηλέφωνα έχουν προγραμματιστεί να εισέλθουν σε φάση συντήρησης, με άμεση ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα χαρακτηριστικά ή αναβαθμίσεις σε υπηρεσίες οποιαδήποτε πλατφόρμας κινητών τηλεφώνων ως αποτέλεσμα αυτών των σχεδίων".

 

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι υπάρχουσες συσκευές θα πάψουν να... λειτουργούν, αλλά από σήμερα και σταδιακά θα σταματήσει η υποστήριξη τους. Η Harlow επίσης είπε ότι η Microsoft "δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τους τωρινούς πελάτες της, και θα εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του ελεγχόμενου τερματισμού των υπηρεσιών για τους επόμενους 18 μήνες. Ένα λεπτομερές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για κάθε υπηρεσία θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες".

 

Link.png Site: Neowin