Λίγες μέρες έπειτα από την κυκλοφορία διάφορων φημών που ήθελαν να γίνεται εφικτό το τρέξιμο διαφόρων unsigned ARM-based εφαρμογών στα Windows RT, ένα μέλος από την γνωστή κοινότητα XDA-Developers, διέθεσε ένα tool με το οποίο απλοποιείται η διαδικασία προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί και από αρχάριους χρήστες.

Όπως έχει αναφερθεί και προηγουμένως, ο περιορισμός της εγκατάστασης Metro-style apps στα Windows RT, υπόκειται σε έναν συγκεκριμένο μηχανισμό που ελέγχει την ηλεκτρονική υπογραφή της εφαρμογής πριν επιτρέψει την εγκατάστασή της.

 

Ο μηχανισμός αυτός από την φύση του είναι hardcoded ως προς το kernel και δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονίμως σε συστήματα του τρέχουν με UEFI Secure Boot. Από την μεριά του το Windows RT jailbreak tool λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο που μοιάζει αρκετά με εκείνο που είχε δείξει και ο γνωστός hacker clrokr. Συνεπώς θα πρέπει να ξανατρέχει χειροκίνητα από τον χρήστη κάθε φορά που το σύστημα κάνει επανεκκίνηση. Πρέπει να σημειωθεί ότι εφαρμογές τύπου x86, δεν μπορούν να εγκατασταθούν στα Windows RT με το συγκεκριμένο hack, καθώς θα πρέπει να ''ξαναγραφούν'' για να είναι συμβατές με την αρχιτεκτονική ARM.

 

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την στάση που θα ακολουθήσει η Microsoft, καθώς και το εάν θα διαθέσει patch που δεν θα κάνει δυνατό πλέον το τρέξιμο του προαναφερθέν app. Πάντως, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η εταιρεία δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε το συγκεκριμένο hack να είναι μέρος κενού ασφαλείας, ενώ συνεχάρη τον hacker για την ευρηματικότητά του.

 

Link.png Site: ']techspot.com

Link.png Site: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2092158']Σχετικό θέμα στα XDA-Developers forums