Έπειτα από την ανακοίνωση των Surface tablets, τον περασμένο Ιούνιο και την διάθεση της έκδοσης των Windows RT τον Οκτώβριο, ο Panos Panay της Microsoft επιβεβαίωσε στο επίσημο Blog της εταιρείας ότι η νέα έκδοση του tablet με Windows 8 Pro θα κάνει επισήμως το ντεμπούτο της τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι το Surface Pro θα κυκλοφορήσει σχεδόν 90 ημέρες έπειτα από την διάθεση της αντίστοιχης έκδοσης με RT. Η σημερινή όμως επιβεβαίωση ότι θα κυκλοφορήσει στις 9 Φεβρουαρίου στη Βόρεια Αμερική δείχνει ότι η συσκευή θα φθάσει λίγο πιο καθυστερημένα σε σχέση με το αρχικό πλάνο.

 

Η τιμή του θα ξεκινά από τα $899 για το μοντέλο των 64GB ενώ θα διατίθεται και έκδοση των 128GB στα $999. Και τα δύο μοντέλα θα έρχονται με γραφίδα Surface Pen η οποία θα προσαρμόζεται μαγνητικά στο κύριο σώμα της συσκευής. Το Surface Pro θα διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i5 με οθόνη 10.6 ιντσών προσφέροντας Full HD ανάλυση 1920x1080px σε αντίθεση με την αντίστοιχη RT έκδοσή του. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι βέβαια το λειτουργικό σύστημα των Windows 8 Pro που είναι σε θέση να τρέχει όλες τις desktop εφαρμογές των Windows χωρίς τους περιορισμούς των Windows RT.

 

0122surfacepenpage.jpg

 

Στις επόμενες εβδομάδες η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την διαθεσιμότητα του Surface RT και πιθανόν του Surface Pro και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένου της Αυστρίας, του Βελγίου, Δανίας, Φιλανδίας, Ιρλανδίας, Λουξεμβούργο, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Σουηδίας και τέλος της Ελβετίας. Η τιμολόγησή του tablet σε αυτές τις χώρες δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη. Ξεχωριστά πάντα θα διατεθούν και τα δύο καλύμματα του Surface, το Touch Cover και το Type Cover τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πληκτρολόγια.

 

 

Link.png Site: http://blogs.technet.com/b/microsoft_blog/archive/2013/01/22/growing-the-surface-family-surface-windows-8-pro-availability-confirmed.aspx[/url]']Microsoft Blog