Με την υπόσχεση ότι ξεκινάει κάτι καινούριο για τη σειρά 2-in-1 της, η Microsoft ανακοίνωσε το 2019 το Surface Pro X.

Δυστυχώς, η περιορισμένη διαθεσιμότητα εφαρμογών ή η ύπαρξη προβληματικών εφαρμογών εξαιτίας του λογισμικού Windows on ARM και της αρχιτεκτονικής της ARM στην οποία βασιζόταν ο υπολογιστής δεν επέτρεψαν στην Microsoft να τηρήσει την υπόσχεση της.

Στην πρόσφατη εκδήλωση για τη νέα σειρά Surface, η Microsoft δεν ανακοίνωσε αλλαγές στο hardware του υπολογιστή.

PROX.jpg

Όπως μπορούσε να γίνει μέχρι σήμερα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το SQ1 ή το πιο πρόσφατο SQ2 chip, ωστόσο τώρα, μπορούν να επιλέξουν και ένα μοντέλο μόνο με WiFi με τιμή που ξεκινάει από τα $899. Το σπουδαιότερο ωστόσο για το νέο Surface Pro X είναι ότι έρχεται με εγκατεστημένα τα Windows 11 και περιλαμβάνει υποστήριξη για 64-bit software emulation. Αυτό σημαίνει ότι η συμβατότητα με εφαρμογές θα είναι σημαντικά βελτιωμένη, ενδεχομένως σε τέτοιο βαθμό που θα αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του υπολογιστή 2-in-1 της εταιρείας από τότε που κυκλοφόρησε.

RE4OAPw.jpg

Το μοντέλο WiFi-only είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία ενώ η διάθεση του στα καταστήματα θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που θα διατεθούν και τα Windows 11.

  • Like 3