Η Microsoft μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί διστακτική στην χρήση της υποδοχής USB-C για την φόρτιση των προϊόντων Surface.

Το πρότυπο USB-C επιτρέπει πολύ πιο γρήγορες μεταφορές δεδομένων, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις φορτίσεις συσκευών, χωρίς μάλιστα να εξαρτάται από ειδικά κατασκευασμένους φορτιστές που η αντικατάσταση τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μια θύρα USB-C που χρησιμοποιεί μαγνήτες που επιτρέπουν στον χρήστη να συνδέει εύκολα το καλώδιο στη θύρα φόρτισης, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, ενώ παράλληλα συγκρατούν το καλώδιο στη θέση του. Το σύστημα φαίνεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον σημερινό, «proprietary» Surface Connector της Microsoft, και με το παλαιότερο σύστημα Magsafe της Apple.

Με ένα τέτοιο σύστημα με μαγνήτες, είναι δύσκολο να υποστεί ζημιά η υποδοχή στην συσκευή αν ο χρήστης ασκήσει περισσότερη πίεση από όση απαιτείται ή αν κατά λάθος πατήσει το καλώδιο "τραβώντας" το βύσμα βίαια από την υποδοχή. Επιπλέον, το νέο σύστημα της Microsoft φαίνεται πως είναι συμβατό με το πρότυπο USB-C. Αν και υποδηλώνεται ότι τόσο το βύσμα στο καλώδιο όσο και η υποδοχή στη συσκευή είναι «μαγνητικά», θα λειτουργεί και με απλά καλώδια USB-C.

Η Microsoft κατέθεσε την αίτηση, που μόλις δημοσιεύτηκε, για να κατοχυρώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Μάϊο του 2018, οπότε είναι πολύ πιθανό οι επόμενες συσκευές Surface να κάνουν χρήση του νέου «μαγνητικού συστήματος».

RuW7DJDD4Z45DrKqA8ANxX-970-80.jpg.17872e53c3da77c0f39eef069c330cfe.jpg.fbb4b45ba766559fd011720dc99260e1.jpg

Techradar

  • Like 1