Νέα ανακοίνωση από το τμήμα Surface του Panos Panay, και η οποία δεν είναι άλλη από τη νέα γενιά του Surface Hub, τον "ψηφιακό πίνακα" της Microsoft η οποία θέλει να κάνει πολύ πιο αποδοτικές τις εταιρικές συναντήσεις. 

Η σημαντικότερη αλλαγή του Surface Hub 2 σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχει να κάνει με το μέγεθος και τις διαστάσεις του. Με οθόνη διαστάσεων 50.5 ιντσών (έναντι 80 ιντσών), η Microsoft επιλέγει και γι' αυτή την κυκλοφορία Surface, την αναλογία διαστάσεων 3:2, ρίχνει το βάρος στα 24 κιλά ενώ η ανάλυση «είναι μεγαλύτερη από 4Κ». 

Το μικρότερο μέγεθος και βάρος του νέου Surface Hub,  του επιτρέπει την πιο εύκολη τοποθέτηση σε ένα τοίχο αλλά και την περιστροφή του, με τη Microsoft να συνεργάζεται με τη Steelcase για την κυκλοφορία εντυπωσιακών wall mounts και ορθοστατών. Σε ότι αφορά την περιστροφή του Surface Hub 2, αυτή μπορεί να γίνει ακόμα και με γωνία 90 μοιρών, με το περιεχόμενο της οθόνης να προσαρμόζεται ανάλογα σε πραγματικό χρόνο όπου μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που κυκλοφόρησε η Microsoft. Στην εμπρόσθια επιφάνεια η Microsoft έχει εγκαταστήσει 2 κάμερες με 4K ανάλυση για τη βέλτιστη ποιότητα στις βιντεοκλήσεις καθώς και υψηλής απόδοσης μικρόφωνα.

Μια ακόμη πιο εντυπωσιακή δυνατότητα του Surface Hub 2 ονομάζεται "tiled display" και επιτρέπει την παράλληλη σύνδεση 4 οθονών, δημιουργώντας μία ενιαία μεγαλώνοντας έτσι δραματικά την ωφέλιμη επιφάνεια.  Στον τομέα του λογισμικού, βρίσκουμε τη σουίτα Microsoft 365 η οποία περιλαμβάνει τα Windows 10, Office 365, Microsoft Teams και το Enterprise Mobility Security.

Το Surface Hub 2 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον επόμενο χρόνο, με τη Microsoft να ξεκινά δοκιμές με επιλεγμένες εταιρείες φέτος. Η τιμή του παραμένει άγνωστη, με τον ανταγωνισμό να έχει μεγαλώσει μετά την παρουσία της Google, της Cisco και της Samsung με αντίστοιχες προτάσεις. Το πρώτο Surface Hub σύμφωνα με τη Microsoft, με κόστος $9000, συνάντησε σημαντική επιτυχία, με 5000 πελάτες σε 25 χώρες.

Venture Beat

 

  • Like 1
  • Thanks 1