Στην ετήσια παρουσίαση hardware που πραγματοποίησε χθες, η Microsoft ανακοίνωσε μικρές -αλλά ουσιαστικές- αναβαθμίσεις για τα Surface Laptop Go 4 και Surface Laptop Studio 2, αφήνοντας μετά από καιρό εκτός κάποια ανανέωση του best-seller, του Surface Pro.

Αν και το πρώτο Surface Laptop Studio με το ξεχωριστό form factor κυκλοφόρησε το 2021, είναι η πρώτη φορά που αναβαθμίζεται -τουλάχιστον από άποψη hardware- καθώς πέρυσι η εταιρεία δεν προέβη σε καμία αλλαγή.

Εμφανισιακά, οι δύο νέοι φορητοί υπολογιστές μοιάζουν με τους προκατόχους τους, και έτσι, δεν θα επεκταθούμε στον συγκεκριμένο τομέα. Η σημαντικότερη αναβάθμιση, αφορά τον επεξεργαστή και την μονάδα γραφικών καθώς πλέον, το Surface Laptop Studio 2 μπορεί να «εξοπλιστεί» με επεξεργαστή Intel Core i7-13700H ή Core i7-13800H (πρόκειται ουσιαστικά για τον ίδιο επεξεργαστή αλλά με τον τελευταίο να χρονίζεται σε ελαφρώς υψηλότερες συχνότητες) και με «γραφικά» NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB. Η αναβάθμιση του κεντρικού επεξεργαστή έφερε μαζί και μία σημαντική αναβάθμιση στις δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης και συνδεσιμότητας καθώς πλέον υποστηρίζεται Wi-Fi 6E και η νεότερη έκδοση του Bluetooth, v5.3.

image.png.4a13c92ffd68ed88ae4d8f12f71b9943.png

Χάρη στον νέο, ισχυρότερο επεξεργαστή, το Surface Laptop Studio 2 είναι ιδανικό για -mainstream- επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο και η GeForce RTX 4060 όχι μόνο προσφέρει επιπλέον ώθηση στα παιχνίδια αλλά είναι ιδανική και για επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο με τη βοήθεια της παραγωγικής ή δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης, πράγμα που έρχεται σε συμφωνία με την επιχειρηματική στρατηγική της Microsoft. Μία έκδοση του νέου φορητού υπολογιστή της Microsoft έρχεται με τα ενσωματωμένα στο chipset γραφικά Intel Iris Xe, ωστόσο δεν είναι κατάλληλα για κάτι πολύ περισσότερο από απλές εφαρμογές γραφείου και πολυμέσων. Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία, θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη αυτονομία ενώ «τρέχει» με χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας.

Ο αποθηκευτικός χώρος αυξάνεται έως και στα 2TB SSD ενώ η μνήμη φτάνει πλέον τα 64GB LPDDR5X. Ευπρόσδεκτη επίσης είναι η προσθήκη μιας υποδοχής για κάρτα μνήμης microSD καθώς και μίας υποδοχής USB-A. Η οθόνη επίσης έχει βελτιωθεί -παρόλο που υποστηρίζει την ίδια ανάλυση και τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz- επιδεικνύοντας μεγαλύτερη φωτεινότητα και επομένως καλύτερη υποστήριξη HDR.  

image.png.331299602aa4959eed564c1d01071a3b.png

Η ανανέωση για το Surface Laptop Go 3 είναι πολύ μικρή και αφορά μόνο την υποστήριξη ενός νέου μοντέλου επεξεργαστή, του Intel Core i5-1235U. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και οι επιλογές χρωμάτων (Platinum, Sage, Sandstone και Ice Blue) για τα διαθέσιμα μοντέλα παραμένουν αμετάβλητες. Παραμένει πάντα η παρουσία οθόνη αφής 12,4" ενώ η παρουσία του νέου επεξεργαστή της Intel 12ης γενιάς, δίνει σύμφωνα με τη Microsoft ταχύτητες κατά 88% ταχύτερες σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια...

  • Like 1