Έχει γίνει γνωστό ότι η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα οικονομικό Surface, το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα WinFuture, θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της Intel και σε Intel Pentium Silver N5000 και Pentium Gold Y-series επεξεργαστές.

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα τετραπύρηνο x86 SoC από την οικογένεια «Gemini Lake» που έχει συχνότητα λειτουργίας 1,1GHz (base clock), και που εφόσον απαιτηθεί από το σύστημα μπορεί να αυξηθεί στα 2,0GHz. Οι ακριβότερες εκδόσεις θα βασίζονται σε Kaby Lake επεξεργαστές, πιθανότατα στους Intel Pentium Gold 4410Y και Intel Pentium Gold 4415Y, λόγω «θερμικών» περιορισμών. Αυτό σημαίνει ότι οι εκδόσεις του οικονομικού Surface θα είναι σημαντικά ταχύτερες από το Atom-powered Surface 3, ωστόσο αν σας ενδιαφέρει η υψηλή απόδοση θα πρέπει να στραφείτε στο Surface Pro ή σε άλλες λύσεις.

Σύμφωνα με φήμες που είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα, οι τιμές του νέου Surface θα ξεκινούν από τα $399,99 (χωρίς το πληκτρολόγιο) αφού απευθύνεται σε μαθητές καθώς και σε όσους θα αγόραζαν ένα iPad για απλές εργασίες, για σημειώσεις, για σερφάρισμα στο Internet και κατανάλωση περιεχομένου (Netflix κ.ά), και όχι σε εκείνους που επιθυμούν έναν υψηλής απόδοσης υπολογιστή για όλες τις εργασίες.

H Microsoft δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για το tablet, αλλά σύμφωνα με ορισμένες αιτήσεις και έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των διαρροών, η επίσημη ανακοίνωση της συσκευής δεν φαίνεται να είναι μακριά, αφού είναι γνωστό πως η Microsoft θέλει να εισέλθει στην «back-to-school» αγορά.

Engadget

  • Like 1