Καθώς οι εικασίες αυξάνονται σχετικά με τη μελλοντική αναβάθμιση των Windows ης Microsoft, οι αναφορές υποδεικνύουν σημαντικά αυξημένες βασικές απαιτήσεις στο hardware που στοχεύουν στην επόμενη γενιά των "AI PCs".  

Επικαλούμενοι πηγές εκ των έσω, η εταιρεία αναλύσεων Trendforce αλλά και το Toms Hardware, αναφέρουν ότι τα16GB RAM θα είναι η ελάχιστη προδιαγραφή σε ότι αφορά τη μνήμη για τα μελλοντικά PC, σε συνδυασμό με επεξεργαστές που διαθέτουν τουλάχιστον 40 TOPS υπολογιστικής ισχύος, ώστε να δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός AI. Αυτό αποσκοπεί στην εξασφάλιση γρήγορων επιδόσεων για τις φημολογούμενες δυνατότητες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη καν αναφερθεί σε οποιαδήποτε έκδοση Windows "12", πόσο μάλλον τις λεπτομέρειες, οπότε οι παραπάνω πληροφορίες παραμένουν για την ώρα εικασίες. Δεν είναι σαφές αν οι συσκευές κάτω των 16GB θα αποκλείονται από την ενημέρωση ή αν τα ελάχιστα όρια RAM ισχύουν αυστηρά για τα νέα μοντέλα υπολογιστών AI με προηγμένες out-of-box λειτουργίες. Για λόγους σύγκρισης, τα Windows 11 έχουν ελάχιστο όριο τα 4GB RA.

Παρ' όλα αυτά, οι ενισχυμένες προδιαγραφές θα συνοδεύουν πιθανότατα το ειδικό υλικό νευρωνικής επεξεργασίας που επιτρέπει φιλόδοξες λειτουργίες σε συστήματα που ενσωματώνουν επεξεργαστές από την Intel, την AMD και την Qualcomm. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ωστόσο, ότι οι σημερινές CPU της Intel (Meteor Lake) διαθέτουν επιδόσεις χαμηλότερες των 40 TOPS, ενώ οι επεξεργαστές επόμενης γενιάς της AMD και της Qualcomm φέρεται να πετυχαίνουν το στόχο. 

Οι πληροφορίες για αύξηση των τεχνικών προδιαγραφών των συστημάτων, μας φέρνει μνήμες από την κυκλοφορία των Windows 11, όπου με δικαιολογία τη μεγαλύτερη ασφάλεια, παλιότεροι υπολογιστές αποκλείστηκαν από την αναβάθμιση. Από πολλές απόψεις, η διατήρηση της ονομασίας των Windows 11 φαίνεται να ταιριάζει σε αυτή τη στρατηγική, όπου οι υπάρχουσες συσκευές εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις, ενώ το νεότερο κορυφαίο hardware δίνει πρόσβαση σε premium λειτουργίες. 
  
Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ελάχιστες, η κατεύθυνση είναι σαφής - η Microsoft στοχεύει να διευρύνει τα όρια σε ό,τι μπορεί να προσφέρει ένα λειτουργικό σύστημα, με τη βοήθεια εξειδικευμένου hardware που ενισχύει τις AI προσπάθειες της εταιρείας AI. 

  • Like 5
  • Confused 3