Η Microsoft ανακοίνωσε στο συνέδριο BUILD ότι ξεκίνησε να εστιάζει στις “universal apps” και προέτρεψε τους developers να κάνουν το ίδιο. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, και σύμφωνα με μία νέα ανάρτηση στο blog των Windows, η εταιρεία εισάγει νέα price points στο Windows Store ($0.99 και $1.29).

Η νέα στρατηγική της εταιρείας σχετικά με τις ενοποιημένες εφαρμογές, οι οποίες θα λειτουργούν σε όλο το φάσμα των λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας, σε desktop PCs και φορητούς υπολογιστές, σε κινητά ή σε tablets, –οι developers θα μπορούν να επιτύχουν κάτι τέτοιο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και χωρίς εκτεταμένες αλλαγές στον κώδικα- φέρνει και νέα δεδομένα στον τομέα των app stores, αφού η Microsoft έχει στόχο να ενοποιήσει το Windows Store με το Windows Phone Store.

 

Οι εφαρμογές με κόστος $0.99 και $1.29 αποτελούν το 55% των εσόδων για την εταιρεία και έτσι είναι φυσιολογικό να μεταφερθούν και τα συγκεκριμένα price points στο Windows Store.

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι developers θα παρατηρήσουν μικρές αλλαγές στις τιμές των apps –η εταιρεία έχει λάβει υπόψη της την φορολογία τοπικά σε κάθε χώρα και άλλους παράγοντες- και τους προέτρεψε να επισκεφτούν το Dev Center εφόσον θέλουν να πραγματοποιήσουν τροποποιήσεις.

 

Link.png Site: Windowsblog