Μετά την αμφιλεγόμενη κίνηση να αφαιρέσει το FM radio από την επερχόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 Mobile Anniversary Edition, η Microsoft αποφάσισε να “ξηλώσει” από το built και το χαρακτηριστικό WiFi Sense.

Το WiFi Sense είναι ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε σε χρήστες Windows Phone να συνδέονται αυτομάτως σε WiFi δίκτυα με βάση crowdsourced πληροφορίες και δεδομένα. Αρχικά είχε παρουσιαστεί στα Windows Phone, ωστόσο αργότερα το χαρακτηριστικό εξελίχθηκε από την Microsoft και συμπεριλήφθηκε και στα Windows 10 Mobile.

 

Το χαρακτηριστικό επέτρεπε την αυτόματη σύνδεση σε ανοιχτά WiFi hotspots –η δυνατότητα μπορούσε να απενεργοποιηθεί- και επιπλέον επέτρεπε την σύνδεση σε γνωστά δίκτυα WiFi (π.χ επαφών, όπως συγγενών κ.ά) χωρίς την χρήση κάποιου κωδικού. Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά από την στιγμή που η Microsoft θα το αφαιρέσει, μελλοντικά δεν θα υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

 

Ο Gabe Aul της Microsodt δήλωσε: “Αφαιρέσαμε το χαρακτηριστικό WiFi Sense που σας επιτρέπει να διαμοιράζεστε WiFi networks με τις επαφές σας και να συνδέεστε αυτόματα σε δίκτυα που μοιράζεστε με τις επαφές σας. Το κόστος της αναβάθμισης του κώδικα, για να κρατήσουμε σε λειτουργία το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά χρήσης και την χαμηλή ζήτηση μας οδήγησε στο να σταματήσουμε την επένδυση στην ανάπτυξη του. Αν πάντως είναι ενεργοποιημένο το WiFi Sense, τότε θα συνεχίσει να σας κρατάει συνδεδεμένους με ανοιχτά WiFi hotspots που γνωρίζει μέσω crowdsourcing”.

 

Link.png Site: Ubergizmo