Σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Kantar Worldpanel ComTech, σημαντική άνοδο σημειώνει το τελευταίο διάστημα το μερίδιο αγοράς των Windows Phone στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα στην πρώτη το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για φορητές συσκευές κατάφερε να αγγίξει το 13.9% για το 2012, εν συγκρίσει με το 2011 που το ποσοστό αυτό ανήλθε μόλις στο 2.8%. Το 2012 αποδείχθηκε αρκετά ικανοποιητική χρονιά για το λειτουργικό, σύμφωνα με πολλούς, με το μερίδιό του στο Ηνωμένο Βασίλειο να τριπλασιάζεται, από το 2.2% το 2011 στο 5.9% στο 2012.

 

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Στην Γαλλία και στην Ισπανία τα Windows Phone αύξησαν το ποσοστό χρήσης τους από τα 3.7% στα 4.1% και από το 0.4% στο 1.8% αντιστοίχως. Αντιθέτως στην Γερμανία παρατηρήθηκε μια μικρή πτώση για το OS. Από την μεριά της και η NOKIA παρατηρεί τελευταία σημαντική αύξηση των πωλήσεων smartphone της σειράς Lumia. Οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 50% σε σχέση με αυτές που σημείωσε το 2011.

 

Ο Dominic Sunnebo, στέλεχος της Kantar Worldpanel ComTech περιέγραψε τις εξελίξεις ως εκπληκτικές για την ίδια την Microsoft, καταλήγοντας ότι το 2013 θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, ιδιαίτερα στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ.

 

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/windows_phone_scores_market_share_growth_in_uk_and_italy-news-5388.php[/url]']gsmarena.com