Και επίσημα έπεσε η αυλαία για τα Windows Phone 8.1 την Τρίτη, με την ανακοίνωση της Microsoft ότι σταματά την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος για κινητά.

Η κίνηση αυτή ήταν προδικασμένη, με δεδομένο πως εδώ και δύο χρόνια δεν είχε υπάρξει κάποια σημανατική αναβάθμιση ή η κυκλοφορία κάποιου νέου προϊόντος που να τα υποστηρίζει.

 

Παρόλο που η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει τα Windows 10 Mobile, τον διάδοχο των Windows Phone 8.1, η κίνηση αυτή γράφει μία ακόμη “γκρίζα” σελίδα στην απέλπιδα προσπάθεια της Microsoft να αποκτήσει αισθητή παρουσία στην αγορά των smartphone.

 

Τα Windows Phone 8.1 ήταν η τέταρτη παραλλαγή του λειτουργικού της εταιρείας για κινητά, ενώ σε αυτά ήταν ενσωματωμένος ο “ψηφιακός βοηθός” Cortana. Παρόλο που στην πορεία εμφανίσθηκαν ορισμένες high-end συσκευές, όπως το Lumia 930, το λειτουργικό δεν απέκτησε ποτέ μεγάλο αριθμό συμβατών εφαρμογών. Ούτε και τα Windows 10 Mobile έχουν σημειώσει ιδιαίτερα ικανοποιητική πορεία, με ελάχιστους κατασκευαστές smartphone να τα έχουν επιλέξει.

 

Link.png Site: CNET