Μόλις πρόσφατα αναφερθήκαμε στη Cortana, τη νέα ψηφιακή βοηθό που θα κάνει την εμφάνιση της με τα νέα Windows Phone 8.1 και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις λύσεις των Apple και Google, Siri και Google Now, και μερικές ώρες μετά διέρρευσε ένα video που τη "δείχνει" σε δράση.

Η ιστοσελίδα UnleashThePhones.com ανάρτησε ένα video στο YouTube που δείχνει τον τρόπο διαμόρφωσης της νέας ψηφιακής βοηθού στα Windows Phone 8.1. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο πυρήνας των λειτουργιών της Cortana, είναι το Σημειωματάριο (Notebook) στο οποίο αποθηκεύονται πληροφορίες που αφορούν σε δεδομένα τοποθεσίας, προσωπικές πληροφορίες, emails, ημερομηνίες, υπενθυμίσεις, επαφές, σε συνήθειες κ.ά.

 

Οι χρήστες επίσης των Windows Phone 8.1, μπορούν να επιτρέψουν στην Cortana να τους αποκαλεί με κάποιο ψευδώνυμο που θα επιλέξουν. Ξέρουμε ότι η Cortana θα βασίζεται στις υπηρεσίες Bing, Foursquare ωστόσο είναι σίγουρο πως θα βασίζεται και σε δεδομένα και άλλων υπηρεσιών, για τις οποίες θα μάθουμε στο επερχόμενο συνέδριο BUILD της Microsoft, στις αρχές Απριλίου. Δείτε το σχετικό video, αν και θα πρέπει να κάνετε... υπομονή (εμείς κάναμε πολύ... υπομονή), αφού το άτομο που το διέρρευσε, δεν λέει το παραμικρό, ενώ και η φωνή της Cortana δεν... ακούγεται.

 

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/03/04/video-microsoft-cortana/[/url]']Engadget