Ανάσα σήμερα για τους χρήστες Windows Phone συσκευών οι οποίοι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των Google και Microsoft, δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το συγχρονισμό των επαφών τους και του ημερολογίου τους αν χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google

Σύμφωνα λοιπόν με παράλληλες ανακοινώσεις των δυο εταιρειών, η Google παρατείνει επί 6 μήνες την υποστήριξη του Exchange Active Sync (EAS) για τις υπηρεσίες της μέσα από τα Windows Phone και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιουλίου. Παράλληλα η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα υποστηρίξει σύντομα τα ανοιχτά πρότυπα CardDAV και CalDAV στην πλατφόρμα της, δύο πρότυπα που υποστηρίζει πλήρως η Google για τις υπηρεσίες της.

 

Το όλο θέμα αναδείχτηκε μετά από ανακοίνωση της Google στα μέσα Δεκεμβρίου μέσω της οποίας γνωστοποιούσε την πρόθεση της εταιρείας να διακόψει την υποστήριξη του EAS από 1 Φεβρουαρίου για όσους κατόχους Windows Phone χρησιμοποιούν το Gmail και το Google Calendar. Ως αποτέλεσμα, δε θα ήταν δυνατός ο συγχρονισμός των επαφών, του ημερολογίου αλλά και της λειτουργίας push για τα e-mail.

 

Παραμένει ασαφές αν η παράταση, αφορά και την πλατφόρμα των Windows 8/RT και την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail η οποία χρησιμοποιεί επίσης το EAS και με τη Microsoft να προτείνει τη ρύθμιση του μέσω IMAP χωρίς όμως τη δυνατότητα συγχρονισμού.

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2013/01/30/synching-google-services-with-windows-phone.aspx[/url]']Ανακοίνωση Microsoft