Μπορεί η Microsoft να έχει εξαγοράσει την Nokia, που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις των Windows Phone, αλλά φαίνεται πως δεν θέλει να κλείσει το λειτουργικό της μόνο στην Φιλανδική εταιρεία, προσφέροντας χρήματα και σε άλλες εταιρείες για να κατασκευάσουν Windows Phone συσκευές.

Σύμφωνα με τον Eldar Murtazin, που συχνά δίνει σωστές διαρροές και πληροφορίες, η Microsoft θα πληρώσει το συνολικό ποσό των 2.6 δις δολαρίων σε άλλες εταιρίες.Τα ποσά διανεμήθηκαν όπως παρακάτω, 1.2 δις στην Samsung, 600 εκατομμύρια στην Huawei, 500 εκατομμύρια στην Sony και 300 εκατομμύρια σε τρίτους κατασκευαστές.

 

Στην αρχή η Microsoft πρόσφερε 1 δις στο Κορεάτικο κολοσσό, όμως φαίνεται να κατάφερε η Samsung να πάρει το κάτι παραπάνω από την αμερικάνικη εταιρία. Κάτι παρόμοιο κατάφερε και η Huawei έναντι της Sony αφού κατάφερε να αποσπάσει 100 εκατομμύρια παραπάνω, σε σύγκριση με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, παρόλο που το brand name της δεν είναι τόσο γνωστό.

 

Ενδιαφέρον αποτελεί η απουσία της HTC από την λίστα, αυτό σημαίνει πως είτε δεν πήρε χορηγία από την Microsoft, είτε ο Murtazin δεν μπόρεσε να βρει πληροφορίες για τη Ταϊβανέζικη εταιρία. Να υπενθυμίσουμε βέβαια, πως η HTC έχει να παρουσιάσει συσκευές από το Σεπτέμβριο του 2012, που ανακοίνωσε τα HTC 8X και 8S.

 

Και όλα αυτά, τη στιγμή που με πολλαπλές διαρροές φαίνεται η είσοδος της Nokia στην αγορά των Android συσκευών, με το Nokia Normandy.

 

Source.png Πηγή: ']Techblog.gr

Source.png Πηγή: http://www.gsmarena.com/rumor_microsoft_to_pay_other_companies_to_make_wp8_phones-news-7570.php']Gsmarena.com